Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.
Hangen er op jouw toertochten nog oude NTFU-vlaggen? Dan kun je nu gratis nieuwe vlaggen aanvragen.
Steeds meer organisatoren maken gebruik van Scan + Go: ruim 60 procent gebruikt het programma om deelnemers snel te laten starten. In 2019 werden 581.500 fietsers via het programma gescand. Om te laten zien dat een tocht Scan + Go gebruikt, ontvingen organisatoren vroeger een NTFU-vlag. Veel van die vlaggen zijn verouderd. De NTFU heeft inmiddels een nieuwe huisstijl en fietsers worden voortaan via Fietssport op de hoogte gebracht van mooie tochten. Daarom kun je nu gratis een nieuwe Fietssport Scan + Go vlag aanvragen.
Heb jij nog oude NTFU-vlaggen? Stuur ze dan gratis op naar de NTFU via Antwoordnummer 1031, 3900VB Veenendaal. Vermeld daarbij het adres waarop je de nieuwe vlaggen wilt ontvangen en je ontvangt binnen enkele weken eenzelfde aantal nieuwe vlaggen retour. Heb je geen oude vlag maar gebruik je wel Scan + Go? Stuur dan een mail naar verenigingen@ntfu.nl.
Geen zin meer in papieren formulieren en lange wachtrijen? Dankzij ons scanprogramma en voorinschrijving hoef jij aan de inschrijftafel nog maar één ding te doen: scannen. Makkelijk voor jouw vrijwilligers en fijn voor de deelnemers. Bekijk de voordelen hier.
Voor vragen over hoe je Scan + Go voor jouw toertochten kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.
Hoe borgen we voldoende en kwalitatief goede sportruimte? In het kader van het sportakkoord is onderzoek gedaan naar maatregelen en oplossingen. NOC*NSF heeft mede namens de NTFU - de opgaven en kansen in kaart gebracht.
Het aantal wielersporters in Nederland is toegenomen tot meer dan 900.000. Steeds meer mensen wielrennen, mountainbiken of gravelbiken, blijkt uit onderzoek van wielersportbond NTFU in samenwerking met Ipsos. Wat opvalt is dat de helft van de vrouwen in de wielersport jonger dan 35 jaar is. Bij de mannen is dit 23 procent.
Per 25 september 2021 gaan er een aantal versoepelingen rondom de coronamaatregelen van kracht. Zo vervalt bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel en zijn grootschalige evenementen weer mogelijk. De versoepelingen hebben enkele gevolgen voor de fietssport en het verenigingsleven, we sommen ze voor je op in het onderstaande stuk
Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.
Hoe ontwikkel je een beleidsplan dat de behoeften van leden weerspiegelt en verenigingsbreed gedragen wordt? TC de Pedaleurs Malden nam haar kernwaarden in overweging en stelde in overleg met haar leden een nieuwe toekomstvisie op.
Wil je als vereniging instructeurs opleiden, maar heb je daar niet de financiële middelen voor? Vanuit het
Op zoek naar een nieuwe mountainbike-uitdaging? Je hoeft niet ver te kijken, want dankzij financiële steun uit het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund krijgen vier mountainbikeroutes een upgrade. Het gaat om de routes Alphen, Zoetermeer, Zeewolde en Sibculo.
In NTFU-regio 20: Oss-Uden en omgeving hebben tien NTFU-clubs zich verenigd in het Maashorst Veldtoertochten Overleg (MVTO). Dit overleg is vijf jaar geleden in het leven geroepen om zaken onderling beter met elkaar af te stemmen en om een centraal aanspreekpunt te vormen voor gemeenten, natuurbeheerders en andere sportverenigingen.
Discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten en agressie zijn helaas zaken die ook in de sport voorkomen. Het is belangrijk dat personen die te maken krijgen met bovenstaande zaken ergens terecht kunnen. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is daarom een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken van onveilige situaties en ongewenst gedrag en steun te zoeken.
Zo’n 17.000 mensen tekenden al de petitie voor de Gelderse veerponten. De pontjes dreigen te verdwijnen, omdat er geen geld meer is om ze in de vaart te houden. De NTFU springt daarom met fiets- en wandelorganisaties op de bres voor de pontjes.