De voordelen van Fietssport voor clubleden

In 2016 lanceerde de NTFU het platform Fietssport. In Fietssport Magazine, de Fietssport-app en op Fietssport.nl vinden wielrenners, mountainbikers en gravelbikers alle informatie die zij nodig hebben om hun sport te beoefenen. Steeds meer fietsers gebruiken Fietssport voor het downloaden van een route, inschrijven voor een toertocht of het vinden van een vereniging. Daarnaast kunnen leden op Fietssport.nl eenvoudig hun gegevens wijzigen, extra dekking aanvragen en schade melden. 

100.000 fietsers met een account

Inmiddels hebben al 100.000 fietsers een account op Fietssport.nl en is de app al meer dan 35.000 keer gedownload. Deze grote groep fietsers brengen we regelmatig in contact met het aanbod van de NTFU-verenigingen. Zo maakten we mensen met ‘Welkom op de club’ enthousiast voor een clublidmaatschap én wordt onze online kalender jaarlijks meer dan 1 miljoen keer geraadpleegd. 

Wat kan je als vereniging doen?

Ondanks het succes van Fietssport maken nog niet alle clubleden gebruik van de voordelen van Fietssport. Hier kunnen we de hulp van de verenigingen goed bij gebruiken.

Voordelen benoemen op de clubsite
44% van de verenigingsleden weet niet precies wat het lidmaatschap bij de NTFU inhoudt. Verwijs op je website, social media of in je nieuwsbrief naar de voordelen van het lidmaatschap op Fietssport.nl. Daar lezen je leden meer over de verzekering, toertochten, Fietssport Magazine en acties via partners. 

Vertel je leden over het gratis Fietssport account
Verenigingsleden krijgen tot 3 euro korting op deelname aan toertochten en kunnen snel inschrijven via Scan & Go. Om deze digitale ledenpas te activeren, kunnen jouw leden een gratis Fietssport PLUS-account aanmaken op www.fietssport.nl/ntfu

Communiceer de Fietssport-korting op je evenementen 
De meeste toertochten geven duidelijk aan hoe hoog het inschrijfgeld is en dat NTFU-leden korting krijgen. Dat leden die korting via hun Scan & Go code op Fietssport krijgen, is lang niet altijd duidelijk. Daarom vragen we je dit als volgt te communiceren: “Korting NTFU- en Fietssport-leden”.

Misschien ook interessant...

Beter wielrennen of mountainbiken met Start2Bike

Wielrennen of mountainbiken is niet moeilijk. Toch? Niets is minder waar en zeker voor degenen die net begonnen zijn met wielrennen of mountainbiken. Remmen, schakelen, in- en uitklikken op de pedalen en fietsen in een groep is toch echt anders dan op een gewone fiets. Met Start2Bike verbeter je je fietstechnieken in vier trainingen.

NTFU

In memoriam: Constant van Waterschoot, voorzitter, fervent fietser, erelid en eindredacteur

Constant van Waterschoot is veertien jaar voorzitter van de NTFU geweest en nam in 1994 als erelid afscheid van het bestuur. Hij is daarna nog jaren eindredacteur geweest van het Toer Fiets Magazine. Zo lang zijn gezondheid het toeliet is hij blijven fietsen, vooral in het door hem zo geliefde Vlaanderen, dat hij vanuit zijn woonplaats Oostburg goed kon bereiken. Op 26 november is hij op tweeëntachtigjarige leeftijd overleden.

NTFU zet wielerclubs in de schijnwerpers

Wielrennen, mountainbiken en gravelbiken zijn ongekend populair en dat snappen wij maar al te goed. Steeds meer mensen starten of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen met fietsen. Om deze mensen kennis te laten maken met wielerverenigingen, organiseerden we deze zomer de actie Welkom op de club. Zo’n 100 clubs ontvingen door deze ledenwerfactie aanmeldingen van wielrenners en mountainbikers graag eens mee wilden fietsen met de club.

Goed voorbeeld: Cyql geeft MTB Club Epe inzicht in de aanwezigen bij een clubrit

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. MTB Club Epe is enthousiast over het gemak dat Cyql brengt.