Nieuw: e-learning over ledenwerving- en behoud

Bestuurders van wielerverenigingen die aan de slag willen met ledenwerving en -behoud kunnen vanaf nu gebruik maken van de online cursus ‘Een warm welkom op de club’.  Na een succesvolle pilot in 2020 is de e-learning verder ontwikkeld en aangevuld!

Bestuurders van wielerverenigingen die aan de slag willen met ledenwerving en -behoud kunnen vanaf nu gebruik maken van de online cursus ‘Een warm welkom op de club’.  Na een succesvolle pilot in 2020 is de e-learning verder ontwikkeld en aangevuld!

Deelnemers van de online cursus krijgen toegang tot een online leeromgeving (Flowsparks) waar zij op eigen tempo aan de slag kunnen met de training. In de online leeromgeving vinden deelnemers handige video’s en artikelen die hen helpen bij het maken van verschillende opdrachten.  Tijdens de e-learning ga je werken aan drie thema’s:

  • Doelgroepen en aanbod
  • Communicatie
  • Randvoorwaarden inregelen

Aan het eind van de e-learning vormen alle opdrachten samen een compleet plan om aan de slag te gaan met ledenwerving en -behoud. 
Bestuursleden en vrijwilligers kunnen op elk moment aan de slag met de online training. Ook het tempo is zelf te bepalen. Voor het volgen van de volledige cursus worden ongeveer 5-10 studie-uren gerekend. 

De voordelen van de e-learning

  • Speciaal ontwikkeld voor wielerverenigingen
  • Volg de e-learning wanneer het jou uitkomt
  • Een kant en klaar plan voor je vereniging 
  • Handige artikelen, tips en tricks op het gebied van ledenwerving, aanbod en communicatie

Van start!

Bestuursleden en vrijwilligers van NTFU verenigingen kunnen zich aanmelden voor ‘Een warm welkom op de club’ via dit formulier
Na inschrijving ontvang je een mail van NTFU opleidingen (no-reply@flowsparks.nl) om toegang te krijgen tot de online leeromgeving. Deze mail kan soms in de ongewenste mail terechtkomen. 

Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar

Heb je vragen over de e-learning of wil je meer informatie? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar. Neem contact op met Caroline Lit of Luuk Berends via verenigingen@ntfu.nl of telefonisch via 0318 - 58 13 00.
 

Misschien ook interessant...

Belangenbehartiging

Arnhem praat met fietsers na protest tegen sluiting bospaden

Arnhemse wielerverenigingen praten tóch mee over de bospaden bij Arnhem. Ze protesteerden met de NTFU tegen sluiting voor fietsers. De clubs maken nu een voorstel waarbij fietsers wél welkom zijn. Of de gemeente écht akkoord gaat met het plan, moet nog blijken. 

Zeeuwse wielerclubs volgen samen cursus Wegkapitein

Om veiliger en beter georganiseerd als groep te fietsen, volg je de cursus Wegkapitein. Dat kan vanaf acht deelnemers. Niet elke vereniging heeft voldoende deelnemers. In Zeeland besluiten de clubs daarom samen de cursus te volgen. Extra voordeel: het ROVZ subsidieert de cursus.

NTFU

In memoriam: Constant van Waterschoot, voorzitter, fervent fietser, erelid en eindredacteur

Constant van Waterschoot is veertien jaar voorzitter van de NTFU geweest en nam in 1994 als erelid afscheid van het bestuur. Hij is daarna nog jaren eindredacteur geweest van het Toer Fiets Magazine. Zo lang zijn gezondheid het toeliet is hij blijven fietsen, vooral in het door hem zo geliefde Vlaanderen, dat hij vanuit zijn woonplaats Oostburg goed kon bereiken. Op 26 november is hij op tweeëntachtigjarige leeftijd overleden.

FietsZe in actie voor behoud MTB-route Vledder

Vorig jaar startte de Vledderse race- en mountainbikeclub FietsZe met de aanleg van een 55 km lange mountainbikeroute rondom het Drentse dorp. Nu staat deze route onder druk. Gelukkig is voorzitter Pieter Bosma strijdbaar: “Wij geven niet op.”