Nieuw: e-learning over ledenwerving- en behoud

Bestuurders van wielerverenigingen die aan de slag willen met ledenwerving en -behoud kunnen vanaf nu gebruik maken van de online cursus ‘Een warm welkom op de club’.  Na een succesvolle pilot in 2020 is de e-learning verder ontwikkeld en aangevuld!

Bestuurders van wielerverenigingen die aan de slag willen met ledenwerving en -behoud kunnen vanaf nu gebruik maken van de online cursus ‘Een warm welkom op de club’.  Na een succesvolle pilot in 2020 is de e-learning verder ontwikkeld en aangevuld!

Deelnemers van de online cursus krijgen toegang tot een online leeromgeving (Flowsparks) waar zij op eigen tempo aan de slag kunnen met de training. In de online leeromgeving vinden deelnemers handige video’s en artikelen die hen helpen bij het maken van verschillende opdrachten.  Tijdens de e-learning ga je werken aan drie thema’s:

  • Doelgroepen en aanbod
  • Communicatie
  • Randvoorwaarden inregelen

Aan het eind van de e-learning vormen alle opdrachten samen een compleet plan om aan de slag te gaan met ledenwerving en -behoud. 
Bestuursleden en vrijwilligers kunnen op elk moment aan de slag met de online training. Ook het tempo is zelf te bepalen. Voor het volgen van de volledige cursus worden ongeveer 5-10 studie-uren gerekend. 

De voordelen van de e-learning

  • Speciaal ontwikkeld voor wielerverenigingen
  • Volg de e-learning wanneer het jou uitkomt
  • Een kant en klaar plan voor je vereniging 
  • Handige artikelen, tips en tricks op het gebied van ledenwerving, aanbod en communicatie

Van start!

Bestuursleden en vrijwilligers van NTFU verenigingen kunnen zich aanmelden voor ‘Een warm welkom op de club’ via dit formulier
Na inschrijving ontvang je een mail van NTFU opleidingen (no-reply@flowsparks.nl) om toegang te krijgen tot de online leeromgeving. Deze mail kan soms in de ongewenste mail terechtkomen. 

Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar

Heb je vragen over de e-learning of wil je meer informatie? Team verenigingsondersteuning staat voor je klaar. Neem contact op met Caroline Lit of Luuk Berends via verenigingen@ntfu.nl of telefonisch via 0318 - 58 13 00.
 

Misschien ook interessant...

Zo organiseer je een werkbezoek voor nieuwe raadsleden

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld. De nieuwe raadsleden gaan 30 maart aan de slag. Ook het raadslid sport en recreatie. Een mooi moment om hem/haar een felicitatiemail te sturen met de nieuwe (of blijvende) functie plus een uitnodiging voor het werkbezoek aan jullie mountainbikeroute. Daarmee breng je meteen je route onder de aandacht bij het raadslid.

Trailfund

NTFU en Bosch eBike Systems lanceren Trailfund voor mountainbikeroutes

Bosch eBike Systems treedt op als projectsponsor voor wielersportbond NTFU voor de ontwikkeling van MTB-routes in Nederland. Daar zetten zo’n 2.750 vrijwilligers zich in om MTB-routes aan te leggen. De financiering van de aanleg en het onderhoud van die routes moeten zij zelf regelen. Met het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund geven beide organisaties deze vrijwilligers een financieel duwtje in de rug.

Jouw Bioracer clubtenue onderdeel van onze promovideo?

De samenwerking tussen de NTFU en kledingmerk Bioracer is verlengd! Hierdoor maken clubs ook de komende jaren gebruik van korting op de aanschaf van clubkleding. Om de samenwerking te vieren maken we een mooie video met Bioracer clubtenues. Krijgt jouw clubtenue ook een mooi plekje in de video? Lees dan hieronder wat je moet doen. 

Kennis & onderzoek

Minder overlast voor recreanten en natuur door mountainbikeroutes

Mountainbiken is populair: het aantal beoefenaars steeg de afgelopen jaren naar 480.000. Ook het aantal nieuwe MTB-routes nam in die periode toe. Dat is maar goed ook, want aantrekkelijke routes voorkomen overlast.