6x tips om je vrijwilligers te bedanken

Als club is het belangrijk om jouw vrijwilligers te bedanken. Hierdoor uit je je waardering voor hun harde werk! Wij geven 6 tips.

Als club is het belangrijk om jouw vrijwilligers te bedanken. Hierdoor uit je je waardering voor hun harde werk! Wij geven 6 tips.

  1. Stuur een e-mail of (nieuws)brief naar alle vrijwilligers waarin je hen bedankt voor hun inzet.
  2. Plaats een advertentie in het lokale blad waarin je alle vrijwilligers bedankt of geef een interview waarin je je vrijwilligers waardeert. 
  3. Zorg aan het eind van het seizoen voor een kleine attentie voor alle vrijwilligers. Denk aan een cadeaubon van jullie clubsponsor of een ander aardigheidje.
  4. Voer de rubriek de ‘Vrijwilliger van de maand’ in. Zet elke maand een vrijwilliger in het zonnetje.
  5. Als de coronamaatregelen dit weer toelaten: organiseer een vrijwilligersavond. Breng alle vrijwilligers en partners bij elkaar. Organiseer een barbecue of een gezellige borrel en zorg voor een presentje.
  6. Zorg voor meerdere waarderingsmomenten. Bijvoorbeeld met de seizoenstart, een toertocht, of met Kerst.

 

Vrijwilligers werven? 6x tips

Waardeer je je vrijwilligers regelmatig, dan zullen je vrijwilligers zich bijvoorbeeld langer of vaker inzetten voor jouw vereniging. Kan jouw vereniging wel wat extra handen gebruiken? Neem dan deze 6 tips door om vrijwilligers te werven. Wil je meer ideeën om vrijwilligers te werven en/of te bedanken? Neem dan contact met ons op via verenigingen@ntfu.nl.

Misschien ook interessant...