De vermogensverzekering

Gaat jouw tocht deels/geheel over Duitse wegen? Dan moet je in Duitsland een vergunning aanvragen. Bij het aanvragen van een vergunning in Duitsland worden er door de Duitse overheid voorwaarden gesteld m.b.t. de verzekering van de deelnemers en vermogen. De NTFU heeft deze verzekering voor alle NTFU-organisatoren afgesloten.

Voor wie?

  1. Verenigingen, stichtingen en organisatoren die aangesloten zijn bij de NTFU

Wanneer?

  1. Bij de organisatie van wielersportevenementen die (deels) plaatsvinden in Duitsland

Wat is verzekerd?

De Duitse overheid vraagt organisatoren om een vermogensverzekering af te sluiten en hier een bewijs van te kunnen tonen. De NTFU heeft deze verzekering voor alle organisatoren afgesloten. De verzekering dekt het volgende:

  1. Schade aan personen in Duitsland
  2. Schade aan eigendommen van anderen in Duitsland
  3. Vermogensschade in Duitsland

Verklaring aanvragen

Het kan voorkomen dat de Duitse overheid, aanvullend op het polisblad, een bevestiging van de verzekeraar vraagt. Krijg je zo’n verzoek, geef dit dan z.s.m. door aan de NTFU, via verenigingen@ntfu.nl. Bij het aanvragen van een vergunning raden we aan standaard het polisblad, dat je onderaan deze pagina vindt, mee te sturen. 

Disclaimer

Deze samenvatting is bedoeld om je een goed beeld te geven van de verzekering. In de polis vind je een volledig overzicht van alle voorwaarden.