Lobbytraining

Wil je invloed hebben op het beleid in jouw gemeente, maar weet je niet waar je moet beginnen? Speciaal voor vrijwilligers bij een trailcrew of toertochtorganisatie, organiseert de NTFU gratis lobbytrainingen. In deze eendaagse cursus krijg je een introductie in hoe je zelf lokaal het verschil kunt maken.

Wat leer je?

Tijdens de training leer de basis voor lokale belangenbehartiging. Hoe ga je aan de slag met jouw plan voor een mountainbikeroute of toertocht? Welke wegen bewandel je? En hoe zorg je voor een positieve relatie met vergunningverleners en landeigenaren? Aan het eind van de dag weet je bij wie moet je aankloppen binnen de gemeente, wanneer je het beste in actie kunt komen en hoe je je lobbyacties voorbereidt.
 

Voor wie is de training geschikt?

Deze training is geschikt voor vrijwilligers die zich inzetten voor een mountainbikeroute of een toertocht organiseren. Het is niet erg als je weinig tot geen kennis van of ervaring met lokale lobby hebt. Belangrijk is dat je vooral gemotiveerd bent om je in te zetten voor de fietssport bij jou in de buurt, bijvoorbeeld omdat je een mountainbikeroute wilt aanleggen, je route onder vuur ligt of omdat je graag een toertocht wilt organiseren.

Routes behouden

Weten hoe jouw trailcrew of toertocht lokaal het verschil kan maken? In ons Kenniscentrum vind je alvast een paar praktische tips.

Lees meer

Wie geeft de training?

Voor de eendaagse training lokale lobby, werkt de NTFU samen met Stichting Lobby Lokaal. Deze organisatie helpt lokale initiatieven die zich inzetten voor groen, cultuur, jeugd, gezondheid en sociale cohesie op gemeentelijk niveau. De training wordt daarom ook gegeven door een professional van Stichting Lobby Lokaal.

Wanneer kun je een training volgen?

Trailcrews en toertochtorganisatoren die zijn aangesloten bij de NTFU, kunnen gratis de lobbytraining volgen. Je vraagt de training aan via onderstaand formulier. De NTFU zoekt daarna in overleg met jou en Stichting Lobby Lokaal een geschikte datum en locatie. Waar mogelijk, kunnen ook andere trailcrews en tochtorganisaties bij de training aansluiten.

Lobbytraining aanvragen

Wil je een lobbytraining volgen of wil je meer informatie ? Vul dan onderstaand formulier in. Geef daarbij ook een korte omschrijving van jullie lokale initiatief of probleem waarvoor je je hard wilt maken.

*
*
*
*
*