NTFU Traildag 2024

Speciaal voor trailcrews die bij de NTFU zijn aangesloten, organiseert de NTFU zaterdag 14 september de NTFU Traildag. Trailcrews vanuit het hele land komen in Heumen bij elkaar om goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen en over de toekomst van het mountainbiken na te denken.

Programma

We hebben een interessant ochtendprogramma met lezingen voor je klaar staan. Na de lunch is het tijd voor actie: je stapt op de fiets of je steekt de handen uit de mouwen. Samen met andere trailcrewleden rijd je over de mountainbikeroute Mook óf ga je bikepark Mook op . Tussendoor is er voldoende tijd om onderling kennis en ideeën uit te wisselen.

Ochtend

09.30 uur: Inloop
Ontvangst met koffie en thee.

10.00 uur: Opening

10.30 uur: Nieuwe paden, de mountainbike- en gravelbikevisie van de NTFU - door Troy Corsen, belangenbehartiger NTFU
Hoe ziet de toekomst van mountainbiken en gravelbiken eruit? Daar maakt de NTFU zich al een tijd druk om, met routes die dicht moeten en rechtszaken die gevoerd worden. De bond heeft daarom een plan om te zorgen dat sporters ook in 2035 nog kunnen mountainbiken en gravelbiken. Troy Corsen, belangenbehartiger bij de NTFU, legt aan de hand van zeven uitdagingen de grootste uitdagingen uit, hoe die met elkaar het hoofd te bieden en waar Nederland moet staan in 2035 als het gaat om mountainbiken en gravelbiken.

11.30 uur: Pauze

11.45 uur: C-Tip als onderhoudslogboek 
C-Tip, het routebeheersysteem voor recreatieve routes, is nu ook beschikbaar als app (voor Android). De NTFU heeft speciaal voor trailcrews extra toepassingen laten bouwen, zoals het onderhoudslogboek. Zo kun je laten zien dat jouw trailcrew zich aan de onderhoudsrichtlijn houdt én dat je voldoende zorgplicht op je hebt genomen.

12.30 uur: Lezing door een gastspreker
We maken binnenkort de naam van de gastspreker bekend.
 

Middag

13.00 uur: Lunch

13.45 uur: Keuze uit een social ride óf 'table talks' inclusief een wandeling langs TTF's op bikepark Mook

Social ride - onder leiding van Troy Corsen

Genoeg van al dit zitten en luisteren? Dan is het tijd voor actie. Al trappend en pratend ga je op pad met andere deelnemers van de Traildag. We rijden over de mountainbikeroute Mook (route). Een vignet is niet verplicht, maar je steunt de vrijwilligers van MTB Rijk van Nijmegen met een vrijwillige donatie. Neem je fiets en uitrusting dus zeker mee!

óf

Table talks op bikepark Mook - onder leiding van Saskia Geel, NTFU
Schuif aan bij onze table talks. Onder leiding van een host ga je met vrijwilligers uit andere trailcrews in gesprek over een aantal thema's. Te weten:
  • TTF's (veilig) bouwen
  • Bikeparks van a tot z
  • Communiceren met en namens je trailcrew
Op die manier kun je ervaringen uitwisselen, plannen bevragen, kennis delen en ambities bij elkaar stimuleren. Aansluitend lopen we langs een aantal toffe uitdagingen op bikepark Mook, waar de trailcrew uit Nijmegen tekst en uitleg geeft over de bouw ervan.

16.30 uur: Terugblik op de dag met een drankje en afsluiting

17.00 uur: Einde programma

Locatie

De dag begint en eindigt bij Jachtslot Mokerheide aan de Heumensebaan 2 in Heumen.

Vervoer

Je kunt je mountainbike in de kofferbak leggen of achterop de fietsendrager zetten en met de auto naar Heumen komen. Kom je met de trein? Vanaf treinstation Moo-Molenhoek is het ongeveer 10 minuten fietsen en 20 minuten lopen. Uiteraard kun je ook op de fiets naar Heumen komen!

Parkeren

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van Jachtslot Mokerheide.

Fietsenstalling

Je kunt bij Jachtslot Mokerheide in Heumen je fiets veilig stallen, er zijn sloten te verkrijgen bij de organisatie.

Route en vignet

Na de lunch kun je op de mountainbike stappen. We rijden over de MTB-route Mook. Via deze link kun je de route alvast downloaden.

Een vignet is op deze routes niet verplicht, maar je steunt de vrijwilligers van Stichting MTB Rijk van Nijmegen met een vrijwillige donatie. Vanzelfsprekend volgen we netjes de mountainbikeroute, dragen we allemaal een helm, respecteren we de Buitencode en houden we rekening met andere recreanten en de natuur.

Bagage

Wij zorgen voor een goede lunch, koffie, thee, fris en en traktatie na afloop. Doe je mee met de social ride? Dan zorg jij voor een mountainbike, helm, schoenen, kleding, bidon en natuurlijk veel goede zin. Er is op Jachtslot Mokerheide in Heumen geen gelegenheid om te douchen, omkleden kan wel.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 5 september 2024 aan via onderstaand formulier. Per trailcrew kunnen maximaal 4 personen zich aanmelden. Ieder lid kan zich individueel aanmelden.

*
*
*
*
*

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de NTFU Traildag? Neem dan gerust contact met Troy Corsen op.

Team Belangenbehartiging

Belangenbehartiger MTB

Mail Team