Het sportakkoord

In 2018 werd het Nationaal Sportakkoord ondertekend door de sportwereld, gemeenten, de Rijksoverheid, provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Sinds de ondertekening is op veel plekken in Nederland een vervolg gegeven aan het akkoord, bijvoorbeeld door middel van lokale sportakkoorden. Het doel? Sport toegankelijk maken voor iedereen in jouw gemeente! Maar hoe werkt het Sportakkoord en wat kan zo’n lokaal Sportakkoord nu betekenen voor jouw vereniging?

Financiering voor jouw vereniging

Elke gemeente met een lokaal Sportakkoord heeft beschikking over een uitvoeringsbudget om de gestelde doelen te bereiken. Dit geld wordt ingezet om bijvoorbeeld opleidingen en bijscholingen te financieren. Zo kun je als vereniging dus subsidie krijgen op het opleiden van instructeurs, het bijscholen van je vrijwilligers of is het zelfs mogelijk om 1-op-1 begeleidt door een professional te worden bij een vraagstuk. 

Hoe je aanspraak kunt maken

In 6 stappen helpen we je de meest gepaste vorm van ondersteuning via het Sportakkoord te vinden.

  1. Bedenk wat de grootste uitdaging van jouw vereniging is
  2. Neem contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl
  3. Ga in overleg met de verenigingsondersteuners van de NTFU om samen te bepalen waar jouw vereniging hulp mee kan gebruiken
  4. Vind samen met je verenigingsondersteuner de juiste ondersteuning
  5. De verenigingsondersteuner van de NTFU dient een aanvraag voor je in bij de Adviseur lokale sport
  6. Na goedkeuring ontvangt je vereniging de gekozen service en start de realisatie van jullie ambitie!

Vragen? We staan voor je klaar!

Heb je vragen over het aanvragen van sportakkoord subsidies? Team verenigingsondersteuning van de NTFU staat voor je klaar. 

Team verenigingsondersteuning

Team verenigingsondersteuning

Stel je vraag