Technisch kader

Technisch kader draagt bij aan de veiligheid en het sportplezier van de leden van een vereniging. Bij technisch kader kun je denken aan verenigingsinstructeurs, basisinstructeurs en andere trainers/begeleiders. 

Gewenste situatie

Een vereniging die alles op orde heeft rondom het technisch kader heeft idealiter één of twee verenigingsinstructeurs die het jaarplan organiseren en de andere instructeurs van de vereniging aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn er verschillende basisinstructeurs binnen de verenigingen die lessen geven en nieuwe technieken aanleren. Deze basisinstructeurs volgen het jaarplan van de verenigingsinstructeurs. Om veilig met de groepen op pad te gaan en om de instructeurs te ondersteunen heeft de vereniging een grote groep begeleiders. Dit kunnen de wegkapiteins zijn voor racefietsers, MTB-begeleiders voor mountainbike en jeugdbegeleiders die specifieke kennis hebben over hoe ze een groep jeugdige fietsers begeleiden.

Opleidingen

Alle functies binnen het technisch kader dienen de juiste opleiding te hebben gevolgd en een geldige licentie te hebben bij de NTFU. De NTFU biedt regelmatig opleidingen aan in het land, maar het is ook altijd mogelijk om een opleiding bij jouw vereniging te organiseren. Op deze pagina lees je alles over opleidingen.