Aansprakelijkheids- verzekering

De algemene aansprakelijkheidsverzekering van de NTFU is van toepassing op alle wielerevenementen en -activiteiten die door aangesloten verenigingen en organisatoren worden georganiseerd. 

Misschien ook interessant...

Introducéverzekering

De introducéverzekering geeft je als vereniging  de mogelijkheid om potentiële leden verzekerd mee te laten fietsen met je vereniging. Meldt zich een potentieel nieuw lid bij jullie vereniging die een keer wil meefietsen tijdens jullie wekelijkse clubrit? Sluit voor hem of haar dan gratis de introducéverzekering af.

Reisverzekering

Organiseert jullie vereniging een weekend mountainbiken in de Ardennen of klimmen in de Pyreneeën? Wat het ook wordt: leden die met jullie clubweekend of trainingsweek meegaan, zijn op reis standaard verzekerd, bijvoorbeeld voor medische kosten en reddings- en repatriëringskosten.

Bestuurders- aansprakelijkheidsverzekering

In sommige gevallen kunnen bestuurders op hun privévermogen worden aangesproken voor fouten en/of nalatigheden. De bestuursaansprakelijkheidsverzekering is de enige verzekering die niet standaard in het verzekeringspakket van de NTFU valt. 

Vrijwilligersverzekering

Het organiseren van een toertocht of het aanleggen van een MTB-route kan niet zonder vrijwilligers. Via de NTFU zijn jullie vrijwilligers automatisch verzekerd voor een aantal zaken. Ook vrijwilligers die geen lid zijn van de NTFU zijn verzekerd.

Fietstrailerverzekering

Sommige verenigingen huren een fietstrailer of busje voor het vervoer van fietsen bij clubreisjes of activiteiten. Een goed idee, maar als je een ongeval krijgt met dit busje of de trailer, dan heb je met alle fietsen bij elkaar een flinke schadepost. Als NTFU-vereniging ben je in zo’n geval verzekerd.