Extra lang profiteren van het NTFU-lidmaatschap

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap doe je potentiële leden meteen een mooi aanbod. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap kun je potentiële leden meteen een mooi aanbod aandoen. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Nu is het hét moment om leden te werven. Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Maar, wie zijn al die mensen die begonnen zijn met fietsen? In dit artikel zetten we de meest interessante doelgroepen op een rij. Zij zoeken een vereniging om zich bij aan te sluiten. Komen deze fietsers bij jouw club terecht, bied ze dan het XL-lidmaatschap aan. Je sluit het XL-lidmaatschap voor nieuwe leden af via je Ledenlijst.

Waarom is het een mooi aanbod? 

Het NTFU-lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Dit betekent dat als je halverwege het jaar lid wordt, je het volledige tarief betaalt van dat kalenderjaar. Om potentiële leden deze zomer al een goed aanbod te kunnen doen, bieden we je het XL-lidmaatschap per 1 juli (in plaats van 1 september) aan. 

Wat kost het? 

€ 55,84 voor nieuwe leden via een NTFU-vereniging. Een individueel XL-lidmaatschap kost € 62. Ter illustratie: normaliter kost het lidmaatschap via de club € 37,29 en € 42 voor individuele leden of raadpleeg de tarieven.

Wat krijg je? 

Je leden profiteren van precies dezelfde voordelen van het reguliere lidmaatschap, alleen langer: de betrouwbare NTFU-fietsverzekering, korting op toertochten, gratis routes én 4x per jaar Fietssport Magazine. 

Wanneer 

Het XL-lidmaatschap gaat in op 1 juli, of als je ná 1 juli een XL-lidmaatschap afsluit vanaf de datum dat je je inschrijft. Het XL-lidmaatschap is geldig t/m 31 december 2022. 

Hoe sluit ik het XL-lidmaatschap af? 

Ben je ledenadministrateur of bestuurslid van een vereniging? Voeg via de Ledenlijst nieuwe leden toe. Vink bij ‘Ingangsdatum’ de optie ‘1 juli 2021 t/m 31 december 2022’ aan. 

Ben je fietser en wil je lid worden van een wielervereniging? Dan meldt de ledenadministrateur van jouw vereniging je aan voor het XL-lidmaatschap bij de NTFU. 

Individueel XL-lidmaatschap 

Wil je een individueel XL-lidmaatschap afsluiten? Maak dan gebruik van het Fietssport XL-aanbod.

Misschien ook interessant...

Betere fietspaden kunnen het aantal ongelukken verkleinen

Als het aan de overheid ligt, zijn er in 2050 nul verkeersslachtoffers. Een onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL laat zien dat daarvoor eerst iets moet veranderen. Het aantal fietsers dat ernstig gewond raakte en op de Spoedeisende Hulp kwam, steeg in tien jaar met vijftien procent. Ook het aantal gewonde wielrenners steeg in die periode, met 44 procent. VeiligheidNL roept daarom op om samen in actie te komen. Wielersportbond NTFU sluit zich daarbij aan.

Trailfund

NTFU Bosch eBike Systems Trailfund voor mountainbikeroutes in Assen en Almere

Voor de tweede keer dit jaar wordt het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund uitgereikt. Dit keer ontvangen MTB Assen en MTB & More geld uit het fonds. De vrijwilligers gebruiken de financiering voor onderhoud en reparatie van de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. De paden hebben flink wat te verduren gehad door intensief gebruik en het weer. Naar verwachting liggen de routes er eind februari 2023 er weer perfect bij. 

Catalonië regiopartner van Fietssport

De Spaanse regio Catalonië is een hotspot voor sportieve fietsers. Wielrenners,  mountainbikers en (steeds meer) gravelbikers komen in deze zonovergoten regio volop aan hun trekken.  Niet verwonderlijk dus dat het Catalaans Bureau voor Toerisme een samenwerking aangaat met Fietssport. Het doel: laten zien dat Catalonië behalve Barcelona, de Costa Brava, Girona, mooie stranden, tapas en sangria ook duizenden kilometers aan wielren-, mountainbike- en gravelroutes in huis heeft.

De voordelen van Fietssport voor clubleden

In 2016 lanceerde de NTFU het platform Fietssport. In Fietssport Magazine, de Fietssport-app en op Fietssport.nl vinden wielrenners, mountainbikers en gravelbikers alle informatie die zij nodig hebben om hun sport te beoefenen. Steeds meer fietsers gebruiken Fietssport voor het downloaden van een route, inschrijven voor een toertocht of het vinden van een vereniging. Daarnaast kunnen leden op Fietssport.nl eenvoudig hun gegevens wijzigen, extra dekking aanvragen en schade melden. 

Fietspad moet veiliger worden voor wielrenners

De Fietsersbond gaat actie voeren om onnodige paaltjes op het fietspad te laten verwijderen. Het zorgt nog te vaak voor valpartijen met ernstig letsel. De NTFU vindt dit een goed idee. Er belanden namelijk steeds meer fietsers op de Spoedeisende Hulp. Hoe zit dat met wielrenners? De NTFU dook in de cijfers van VeiligheidNL – dat het aantal verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp bijhoudt.

Tropische temperaturen: Bereid je goed voor!

Deze zomer hebben we af en toe te maken met tropische temperaturen. Heerlijk toch? Voor een dagje strand wel. Als je wil fietsen in deze hitte, moet je je goed voorbereiden! 

Gedrag, Gravel Code

Blef op ut pejke: Brabants Landschap en wielerclubs gaan fietsen in de natuur in goede banen leiden

Bij Goirle en Hilvarenbeek kun je kilometers lang fietsen langs heide, bossen en vennen. Dat wil Brabants Landschap graag zo houden, maar de natuur is kwetsbaar. Speciaal voor Brabantse fietsers, wielerclubs en natuurbeheerders lanceert de NTFU daarom een Brabantse versie van de Gravel Code.

Stuifduinen

Stuifduinen bedreigen fietspaden langs de kust

Door een enorme berg zand dreigen de fietspaden in de Noord-Hollandse duinen te verdwijnen. Tussen Bergen en Schoorl en de strandopgang Kattendel bij Bloemendaal ploeg je al door het zand. Fietsersbond, NTFU, Fietsplatform en ANWB luiden de noodklok.

Afsluitdijk

Vanaf 26 juni fietsen en wandelen op de Afsluitdijk

Het nieuwe fiets- en wandelpad over de Afsluitdijk en langs de Waddenzee is vanaf 26 juni voor een groot deel open. Tussen de sluizen van Den Oever en Kornwerderzand kun je over een lengte van 24 kilometer fietsen en wandelen.

Buitencode

Buitencode voor sporters in de natuur

Fietsend, wandelend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. De ene beleving is niet beter of slechter dan de ander. Toch zijn er soms irritaties. Om te zorgen dat iedere sporter respectvol omgaat met elkaar én de natuur, is er de Buitencode.

Afsluitdijk

Fiets 1 of 2 juli mee over de nieuwe Afsluitdijk!

Net als 4 jaar geleden gaat op 1 en 2 juli de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Na de openstelling is het iconische fiets- en wandelpad weer voor lange tijd gesloten. Dit willen de NTFU, Fietsplatform, Wandelnet ANWB en de Fietsersbond voorkomen.

Huidige maatregelen verleng tot 14 januari

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 14 januari 2022. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond 14 december bekend op de persconferentie.