Extra lang profiteren van het NTFU-lidmaatschap

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap doe je potentiële leden meteen een mooi aanbod. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Fietsen is ongekend populair. Zo'n 200.000 mensen begonnen afgelopen jaar met wielrennen of mountainbiken. Veel mensen gingen ook vaker fietsen. Voor jouw vereniging de kans om nieuwe leden aan te trekken. Met het XL-lidmaatschap kun je potentiële leden meteen een mooi aanbod aandoen. Het XL-lidmaatschap is namelijk al per 1 juli in plaats van 1 september af te sluiten. 

Nu is het hét moment om leden te werven. Fietsen was tijdens de lockdown een van de weinige sporten die je wél kon beoefenen. Maar, wie zijn al die mensen die begonnen zijn met fietsen? In dit artikel zetten we de meest interessante doelgroepen op een rij. Zij zoeken een vereniging om zich bij aan te sluiten. Komen deze fietsers bij jouw club terecht, bied ze dan het XL-lidmaatschap aan. Je sluit het XL-lidmaatschap voor nieuwe leden af via je Ledenlijst.

Waarom is het een mooi aanbod? 

Het NTFU-lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Dit betekent dat als je halverwege het jaar lid wordt, je het volledige tarief betaalt van dat kalenderjaar. Om potentiële leden deze zomer al een goed aanbod te kunnen doen, bieden we je het XL-lidmaatschap per 1 juli (in plaats van 1 september) aan. 

Wat kost het? 

€ 55,84 voor nieuwe leden via een NTFU-vereniging. Een individueel XL-lidmaatschap kost € 62. Ter illustratie: normaliter kost het lidmaatschap via de club € 37,29 en € 42 voor individuele leden of raadpleeg de tarieven.

Wat krijg je? 

Je leden profiteren van precies dezelfde voordelen van het reguliere lidmaatschap, alleen langer: de betrouwbare NTFU-fietsverzekering, korting op toertochten, gratis routes én 4x per jaar Fietssport Magazine. 

Wanneer 

Het XL-lidmaatschap gaat in op 1 juli, of als je ná 1 juli een XL-lidmaatschap afsluit vanaf de datum dat je je inschrijft. Het XL-lidmaatschap is geldig t/m 31 december 2022. 

Hoe sluit ik het XL-lidmaatschap af? 

Ben je ledenadministrateur of bestuurslid van een vereniging? Voeg via de Ledenlijst nieuwe leden toe. Vink bij ‘Ingangsdatum’ de optie ‘1 juli 2021 t/m 31 december 2022’ aan. 

Ben je fietser en wil je lid worden van een wielervereniging? Dan meldt de ledenadministrateur van jouw vereniging je aan voor het XL-lidmaatschap bij de NTFU. 

Individueel XL-lidmaatschap 

Wil je een individueel XL-lidmaatschap afsluiten? Maak dan gebruik van het Fietssport XL-aanbod.

Misschien ook interessant...

Goed nieuws: heropstart toertochten

Per 19 mei krijgen sporters meer ruimte: sporten in groepjes is weer mogelijk. Sinds 5 juni hoef je tijdens het sporten onderling geen afstand meer te bewaren. De vraag van veel tochtorganisatoren blijft echter onbeantwoord: wanneer kan onze toertocht weer plaatsvinden? Goed nieuws: de gemeente kan het verlossende antwoord geven. Door de gezamenlijke lobby van de NTFU en andere buitensportbonden staat het ministerie van VWS toertochten toe, maar de tocht mag niet de vorm van een evenement aannemen. Met toestemming van de gemeente en onder voorwaarden, kunnen toertochten georganiseerd worden.

NTFU

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.

Belangenbehartiging

Op 1 en 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers

Zaterdag 1 en zondag 2 juli gaat de Afsluitdijk eenmalig open voor fietsers en wandelaars. Beide dagen kun je over het fonkelnieuwe fietspad langs de Waddenzee zoeven. Hét moment voor het roemruchte Rondje IJsselmeer, want daarna gaat 'ie weer dicht.

Zeeuwse wielerclubs volgen samen cursus Wegkapitein

Om veiliger en beter georganiseerd als groep te fietsen, volg je de cursus Wegkapitein. Dat kan vanaf acht deelnemers. Niet elke vereniging heeft voldoende deelnemers. In Zeeland besluiten de clubs daarom samen de cursus te volgen. Extra voordeel: het ROVZ subsidieert de cursus.