Begeleider wegkapitein

Wegkapitein

Wegkapitein

Fiets je in een groep van meer dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is. Ook zet je routes uit en zie je toe op de snelheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je vereniging zijn gemaakt, de gedragscode van de NTFU en in overleg met een opgeleide trainer van jouw vereniging. De wegkapitein is inmiddels een begrip onder wielerverenigingen en groepen: sinds 2015 zijn er meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders opgeleid.

De opleiding

De opleiding tot wegkapitein duurt één dag en vindt plaats bij jouw vereniging. De opleiding wordt gegeven aan 10 tot 14 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze opleiding met meerdere verenigingen uit de regio te organiseren.

Kosten

De kosten voor de cursus wegkapitein zijn €350,- per cursus (8 tot 14 personen). Dit bedrag is inclusief BTW en reiskosten van de opleider. De factuur voor de cursus ontvangt de vereniging van de NTFU. Daarnaast ontvang je het volgende:

  • Opleiding wegkapitein voor max. 14 leden
  • Cursusdag op gewenste locatie
  • Voor iedere deelnemer een certificaat

Meer informatie

Wil je meer informatie over de cursus wegkapitein of wil je de cursus aanvragen? Neem dan contact op met de NTFU via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.