Begeleider wegkapitein

Jeugdbegeleider

Jeugdbegeleider

Fiets je met plezier, dan blijf je langer actief - óók de jeugd. Plezier hebben valt of staat met goede begeleiding, als jeugdbegeleider ben jij daar een belangrijke bouwsteen in. Je zorgt voor de sociale, fysieke en hygiënische veiligheid van de jeugd. Daarnaast assisteer je een Wielertrainer bij een jeugdtraining of activiteit. De leeftijd bij jeugd ligt tussen de 7 en 14 jaar, de ervaring varieert van beginner tot (ver)gevorderden. Je handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de NTFU en spreekt jeugd aan als ze zich niet aan de afspraken houden.

De opleiding

De opleiding tot jeugdbegeleider bestaat uit 2 theorie- en 2 praktijkbijeenkomsten van elk 1,5 uur. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. didactiek, technische vaardigheden, materialen, sportief coachen en wedstrijd- en activiteitenbegeleiding. De opleiding wordt bij jullie op de vereniging gegeven aan 8 tot 14 personen.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot jeugdbegeleider bedragen €500,- (8 tot 14 personen). Dit bedrag is inclusief BTW en reiskosten van de opleider. De factuur voor de cursus ontvangt de vereniging direct van de NTFU. Voor deze cursus kunnen we een aanvraag voor subsidie doen vanuit het Sportakkoord, neem hiervoor contact op via opleidingen@ntfu.nl. Daarnaast ontvang je het volgende:

  • Cursusdagen op gewenste locatie
  • Voor iedere deelnemer een certificaat
  • Herkenbaarheidshesje voor jeugdbegeleider van Bioracer
  • Herkenbaarheidsarmband voor jeugdbegeleider

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opleiding jeugdtrainer of wil je de opleiding aanvragen? Neem dan contact op met de NTFU via opleidingen@ntfu.nl of 0318-581300.