Begeleider wegkapitein

Het vervolg

Wegkapitein, het vervolg

Als wegkapitein begeleid je een groep fietsers en maak je afspraken met elkaar. Een belangrijke rol binnen de groep. Immers fietsen jullie volgens het principe “samen uit, samen thuis”. Maar wat als niet iedereen zich aan de afspraken houdt? Hoe spreek je de medefietsers en weggebruikers aan en houd je de sfeer goed? Tijdens de cursus 'Wegkapitein: het vervolg' leer je helder en effectief te communiceren met je clubgenoten.

Wat ga je doen?

De vraag 'hoe spreek je medefietsers en weggebruikters aan op (on)gewenst gedrag en hoe hoed je de sfeer goed?' staat centraal tijdens de workshop. Aan de hand van een stukje theorie leer je op welke manieren je iemand aan kan spreken en hoe dit per persoonlijkheid kan verschillen. Vervolgens speel je met een trainersacteur situaties uit de praktijk na, zodat je kunt oefenen welke aanpak het beste werkt. De cursus duurt één dagdeel.

Reactie van vereniging 'T goei Smoesje' na het volgen van de cursus:

“Het duo Jeroen en Rob willen we ontzettend bedanken voor de hele leuke en vooral leerzame avond die wij hebben mogen meemaken. Onze groep bestond uit 11 leden van t Goei Smoesje en ik kan je vertellen dat de interactie tussen de trainers en de groep ontzettend goed was. Ik zou zeggen: zeker een aanrader voor andere verenigingen en voor ons was het super de moeite waard.”

Voor wie

De cursus 'Wegkapitein, het vervolg' is een zinvolle cursus voor reeds opgeleide Wegkapiteins, maar is zeker ook interessant voor bestuurders en alle andere fietsers die het belangrijk vinden om samen gezellig te fietsen. 

Aanvragen

De cursus wordt gegeven bij de vereniging op locatie. De cursus is mogelijk van 6 tot 20 deelnemers en duurt ongeveer één dagdeel.

Kosten: de kosten voor deze cursus zijn €300,- voor de vereniging.

Wil je meer informatie óf heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met Geert Lantink via opleidingen@ntfu.nl.