Opleiding voor nieuwe wegkapitein opleiders

dinsdag 4 april 2023

Opleiders voor wegkapiteins gezocht

Wil jij er voor zorgen dat groepen veiliger op pad gaan onder leiding van een wegkapitein? En sta jij voor de toegevoegde waarde van wegkapiteins als je met de groep gaat fietsen? Dan ben jij wellicht de uitbreiding van ons opleidingsteam voor wegkapiteins die we zoeken.
Steeds meer verenigingen leiden wegkapiteins op om hun groepen veilig de weg op te sturen. De wegkapitein zorgt ervoor dat er afspraken gemaakt worden met de groep en dat fietsers zich netjes gedragen op de weg. De wegkapitein is niet alleen de rol met de taken, maar ook een voorbeeldfunctie voor andere fietsers als hij met de vereniging op pad is en hierover in gesprek gaat met de andere verenigingsleden. Samen werken we aan het imago en de veiligheid van de fietser.
Ben jij flexibel, empathisch en gedreven? En draag jij de waarden van de rol als wegkapitein graag over op anderen? Meld je dan aan via opleidingen@ntfu.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprekje.

Praktisch
De opleiding tot wegkapitein opleider is 2 bijeenkomsten (online) van 2 uur en is gratis. Als je de opleiding afrond mag je wegkapiteins opleiden namens de NTFU. Dit gebeurd op basis van vraag vanuit de verenigingen en beschikbaarheid van de opleider. Daarnaast krijg je voor de gegeven ééndaagse cursussen een vergoeding.

Data:
4 april 19.30 - 21.30 (Online via Teams)
14 april 19.30 - 21.30 (Sportcluster Veenendaal)


Inschrijven