Bestuurders

Ledenwerving

Een warm welkom op de club

Valt het jou ook op dat de laatste maanden steeds meer mensen op de fiets zijn gestapt? Dit zijn fietsers die misschien op zoek zijn naar een vereniging bij hen in de buurt. Voor jouw vereniging is dit dé kans nieuwe leden aan je te binden. In de training ‘Een warm welkom op jouw club’ zet je in 4 stappen jullie plannen voor ledenwerving om in concrete acties.

Op dit moment vindt de online training plaats. Het is niet meer mogelijk je hiervoor in te schrijven. Zodra nieuwe trainingsdata bekend zijn, vermelden we dat op deze pagina.

In 4 stappen grip op ledenwerving

Tijdens de online training ‘Een warm welkom op jouw club in 4 stappen’ nemen we je gedurende vier weken stap voor stap mee om meer grip te krijgen op ledenwerving en -behoud.

Dit kun je verwachten

Je ontvangt wekelijks een mail met een instructievideo. Daarin helpen we je om jouw plannen voor ledenwerving en ledenbehoud stap voor stap om te zetten in concrete acties.

Je gaat aan de slag met

  • Les 1: Duidelijk focussen op wie je je wil richten en de juiste randvoorwaarden binnen je vereniging creëren.
  • Les 2: Potentiële leden daadwerkelijk bereiken met de juiste communicatiekanalen en een gerichte boodschap.
  • Les 3: Manieren om nieuwe leden te ontvangen en te begeleiden op de vereniging.
  • Les 4: Kritisch naar het totaalplan kijken: wat gaat goed, wat kan er beter, hoe houd je nieuwe leden betrokken ná de eerste kennismaking?

Jouw persoonlijke vraagbaak

De verenigingsondersteuner van de NTFU - Martine van de Veen - staat tijdens deze 4 weken voor je klaar om jouw opdrachten van feedback te voorzien en je vragen te beantwoorden. Geen lange training, maar gewoon 4 concrete stappen die jullie als vereniging weer verder op weg helpt.

Aanmelden voor de workshop

Er zijn op dit moment geen workshops.