NTFU Traildag 2023

Speciaal voor trailcrews die bij de NTFU zijn aangesloten, organiseert de NTFU zaterdag 23 september de Trail Summit 2023. Trailcrews vanuit het hele land komen in Ede bij elkaar om goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen en trends en uitdagingen op het gebied van mountainbiken te bespreken.

Programma

We hebben een interessant ochtendprogramma met lezingen voor je klaar staan. Na de lunch is het tijd voor actie: je stapt op de fiets of je steekt de handen uit de mouwen. Samen met andere trailcrewleden rijd je over de mountainbikeroutes van Zuid-Veluwe óf ga je de route op om te leren hoe je bijvoorbeeld een goede kombocht maakt. Tussendoor is er voldoende tijd om onderling kennis en ideeën uit te wisselen.

Ochtend

10.00 uur: Opening

10.30 uur: De basis op orde rondom aansprakelijkheid - door Robert Gielissen, jurist
Vragen die behandeld worden, zijn onder andere: wat zijn criteria op basis waarvan beoordeeld moet worden of de situatie op de MTB-route te gevaarlijk is, wat is in zo’n geval de positie van de onderhoudsgroep en van de eigenaar van de grond, en op welk wettelijk kader is dit gebaseerd? Ook aan de orde komt welke rol waarschuwingsbordjes (kunnen) spelen, hoe het zit met een (gedeeltelijke) ‘eigen schuld’ van degene met schade, en in hoeverre het mogelijk is om aansprakelijkheid vooraf al uit te sluiten of contractueel te verleggen naar een andere partij. 

11.30 uur: De toekomst van e-mountainbiken op de Nederlandse trails - door Jeroen van Eck, Nederlands kampioen E-MTB en deelnemer World Cup's E-MTB
Via een video geeft Jeroen van Eck zijn kijk op e-mountainbiken op de Nederlandse trails en legt hij op een verfrissende uit hoe je hier als trailcrew mee kan omgaan. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp om alle vragen hierover te beantwoorden.

11.45 uur: Onderhoud: goed voor elkaar - door NTFU
   

Middag

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Keuze uit een social ride óf praktijkgedeelte op de MTB-route

Social ride - onder leiding van Troy Corsen

Genoeg van al dit zitten en luisteren? Dan is het tijd voor actie. Al trappend en pratend ga je op pad met andere deelnemers van de Traildag. We rijden een ingekorte versie van de MTB-route Ede (GPX-bestand). Een vignet is niet verplicht, maar je steunt de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe met een vrijwillige donatie. Neem je fiets en uitrusting dus zeker mee!

óf

Praktijkgedeelte - onder leiding van Patrick Jansen
In de middag ga je aan de slag met twee onderwerpen: TTF's en kuipbochten. Hoe zorg je dat TTF's zo veilig mogelijk zijn? En waar moet je op letten als je een kuipbocht bouwt en onderhoudt? We verdelen de groep in meerdere groepen die dergelijke vragen gaan beantwoorden. Daarna gaan we de uitkomsten met de hele groep bespreken. Uiteindelijk gaat elke groep ook aan de slag om een kuipbocht te verbeteren met schop en hark. 


16.00 uur: Terugblik op de dag met een drankje en afsluiting

17.00 uur: Einde programma

Locatie

De dag begint en eindigt bij fietstestcentrum De Fietser aan de Akulaan 2 in Ede

Vervoer

Je kunt je mountainbike in de kofferbak of achterop de fietsendrager zetten en met de auto naar Ede komen. Kom je met de trein? Vanaf treinstation Ede-Wageningen is het ongeveer 7 minuten fietsen en 15 minuten lopen. Uiteraard kun je ook op de fiets naar Ede komen!

Parkeren

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein recht voor de deur van De Fietser.

Fietsenstalling

Je kunt bij De Fietser in Ede binnen je fiets veilig stallen.

Route en vignet

Na de lunch kun je op de mountainbike stappen. We rijden een ingekorte versie van de MTB-route Ede. Via deze link kun je de routes alvast downloaden.

Een vignet is op deze routes niet verplicht, maar je steunt de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe met een vrijwillige donatie. Vanzelfsprekend volgen we netjes de mountainbikeroute, respecteren we de Buitencode en houden we rekening met andere recreanten en de natuur.

Bagage

Wij zorgen voor een goede lunch, koffie, thee, fris en en traktatie na afloop. Doe je mee met de social ride? Dan zorg jij voor een mountainbike, helm, schoenen, kleding, bidon, douchespullen en natuurlijk veel goede zin. Er is bij De Fietser in Ede gelegenheid om te douchen en om te kleden.

Heb je je opgegeven voor het praktijkgedeelte? Neem dan je eigen schop en hark mee.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de NTFU Traildag? Neem dan gerust contact met ons op.

Troy Corsen

Belangenbehartiger MTB

Mail Troy