Verzekeringen

Reisverzekering

Reisverzekering

Organiseert jullie vereniging een weekend mountainbiken in de Ardennen of klimmen in de Pyreneeën? Wat het ook wordt: leden die met jullie clubweekend of trainingsweek meegaan, zijn op reis standaard verzekerd, bijvoorbeeld voor medische kosten en reddings- en repatriëringskosten.

Wanneer geldt de reisverzekering?

Jullie leden zijn automatisch verzekerd als zij meegaan met een door de vereniging georganiseerde activiteit in het buitenland, zoals een clubweekend of trainingsweek. Deze activiteit duurt maximaal twee weken en vindt plaats in Europa. Let op: gaan leden op eigen initiatief fietsen in het buitenland? Dan moeten zij zelf een persoonlijke reisverzekering afsluiten.

Waarvoor zijn de leden verzekerd?

Als een lid tijdens jullie clubweekend of trainingsweek medische hulp nodig heeft, zijn de kosten die hiervoor in het buitenland gemaakt zijn, verzekerd tot een bedrag van € 10.000. Daarnaast is elk lid tot € 10.000 verzekerd voor reddings-, repatriërings- en transportkosten vervoer stoffelijk overschot. Ook extra kosten, tot een maximum van € 10.000, waaronder de kosten voor hulpverlening, zijn verzekerd.

Geef vooraf je activiteit in het buitenland door

Onze verzekeraar moet weten dat jullie activiteit in het buitenland heeft plaatsgevonden. Daarom is het verplicht om je clubweekend of trainingsweek bij de NTFU te melden. Op NTFU.nl/clubkalender kun je dit doorgeven.  

Fiets verzekerd in buitenland

Is er schade aan de fiets? Dan kun je gebruikmaken van de fietsschadeverzekering, waarmee je in heel Europa standaard verzekerd bent tot een schade van € 1.000. Persoonlijke eigendommen, zoals kleding en helm, zijn verzekerd tot € 350.

Hoe meld ik schade of een ongeval?

We hopen natuurlijk van niet, maar als een lid tijdens jullie clubweekend of trainingsweek in het buitenland medische hulp nodig heeft, bel je direct de Hienfeld Alarmcentrale: +31(0)263553447.

Documenten