Verzekeringen

Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

NTFU-leden zijn standaard verzekerd tegen schade aan de fiets. Daarnaast zijn zij ook verzekerd tegen ongevallen op het moment dat ze deelnemen aan een NTFU-activiteit. Dit kan een toertocht, maar ook een clubrit of -weekend in het buitenland zijn. 

Waarvoor zijn jullie leden verzekerd?

  • In geval van blijvende invaliditeit keert de verzekering maximaal €25.000,- uit
  • Bij overlijden keert de verzekeraar €12.500,- aan de nabestaanden

Geef je activiteit vooraf door

Onze verzekeraar moet weten dat jullie clubactiviteit (toertocht, clubrit of fietsweekend in het buitenland) heeft plaatsgevonden. Daarom is het verplicht om je activiteiten bij de NTFU te melden. Op NTFU.nl/clubkalender kun je jullie clubritten doorgeven. Geef je een clubrit door, dan komt deze automatisch op jullie Fietssport-clubpagina te staan. Heb je geen Fietssport-clubpagina, dan slaan wij jullie clubritten op zonder deze te publiceren.  

Meld ongevallen binnen 24 uur

Het is belangrijk dat de verzekeraar zo spoedig mogelijk op de hoogte is van het ongeval. Meld een ernstig ongeval daarom altijd binnen 24 uur aan ons. Gebeurt het ongeval in het weekend? Laat het ons dan uiterlijk maandagochtend weten.

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Als er tijdens een clubrit of jullie toertocht een ernstig ongeval is gebeurd dan vragen we je dit altijd te melden via info@ntfu.nl. Wij nemen vervolgens contact op met de verzekeraar. Aan de hand van onze informatie neemt de verzekeraar contact met jullie op.

Maak clubafspraken

Na zo’n heftig incident denken de direct betrokkenen natuurlijk niet meteen aan het melden van het ongeval aan de verzekeraar. Daarom adviseren we om als club hier afspraken over te maken. Wijs bijvoorbeeld uit het bestuur iemand aan die bij een ongeval het contact met de verzekeraar onderhoudt.

Documenten