Verzekeringen

Aansprakelijkheid onderhoudsgroepen

Aansprakelijkheid onderhoudsgroepen

Ondanks alle inspanningen om de kwaliteit- en veiligheidstandaard van de trail zo hoog mogelijk te houden, kan er altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn NTFU-organisaties tijdens onderhoud op MTB-routes verzekerd tegen aansprakelijkheid.

De aanleg en het onderhoud van mountainbikeroutes wordt door steeds meer vrijwilligers gedaan. Deze onderhoudsgroepen zijn onmisbaar om kwalitatief goede, uitdagende en duurzame routes te garanderen. De NTFU ondersteunt verenigingen en stichtingen daarom bij de aanleg en het onderhoud van mountainbikeroutes. We helpen onderhoudsgroepen die lid zijn van de NTFU o.a. met een aparte aansprakelijkheidsverzekering. Mocht er tijdens de aanleg of het onderhoud onverhoopt een ongeluk gebeuren en de onderhoudsgroep wordt aansprakelijk gesteld, dan zijn zij daar via de NTFU voor verzekerd.

Contract

Doet jouw organisatie onderhoud op MTB-routes? Zorg dan dat je afspraken maakt met de terreinbeheerder. Om je te helpen heeft NTFU een modelcontract ontwikkeld. Het contract beschrijft de rechten en plichten tussen de stichting of vereniging én de terreinbeherende organisatie. Het modelcontract is een belangrijke voorwaarde voor de aansprakelijkheidsverzekering.

Belangrijkste voorwaarden

  • NTFU-organisaties zijn tot maximaal € 2.500.000,- per geval verzekerd. Het maximale bedrag per jaar is € 5.000.000,-.
  • Per geval geldt een eigen risico van € 1.000,- voor materiaalschade en € 2.500 voor persoonsschade.
  • De bestuurder van een machinaal werktuig moet gecertificeerd zijn. Eigen voertuigen bedoeld voor openbare weg zijn niet verzekerd. Voor eigen materieel of materieel van derden geldt een apart eigen risico. Materieel dient apart verzekerd te zijn.
  • Uitsluitingen: wedstrijden, straatraces, snelheidsproeven/-ritten, onder invloed van alcohol/drugs, Niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, certificaat en/of diploma.
  • De aansprakelijkheidsverzekering geldt op het gehele bewegwijzerde MTB-parcours.

Documenten