Verzekeringen

Aansprakelijkheid clubs

Aansprakelijkheidsverzekering

Als vereniging of stichting van de NTFU ben je automatisch verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid bij alle activiteiten die je organiseert in het kader van de wielersport, zoals clubritten, trainingen, clinics en tochten. De aansprakelijkheidsverzekering is enkel van toepassing als er sprake is van wettelijke aansprakelijkheid.

Als vereniging of stichting ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van leden, vrijwilligers en deelnemers van toertochten. Bij schade ontstaan tijdens een verenigingsactiviteit, kan de club aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen en schade aan materiaal.  

Stel: tijdens jullie toertocht valt een hek tegen een auto van een derde en de eigenaar van de auto stelt de organisatie aansprakelijk. In zo’n geval kun je gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering. Per aanspraak ben je tot €2.500.000,- verzekerd, het eigen risico is €100,- per gebeurtenis.

Aansprakelijkheidsverzekering voor MTB-onderhoudsgroepen

De aanleg en het onderhoud van mountainbikeroutes wordt door steeds meer vrijwilligers gedaan. Deze onderhoudsgroepen zijn onmisbaar om kwalitatief goede, uitdagende en duurzame routes te garanderen. De NTFU ondersteunt verenigingen en stichtingen daarom bij de aanleg en het onderhoud van mountainbikeroutes. We helpen onderhoudsgroepen die lid zijn van de NTFU o.a. met een aparte aansprakelijkheidsverzekering. Mocht er tijdens de aanleg of het onderhoud onverhoopt een ongeluk gebeuren en de onderhoudsgroep wordt aansprakelijk gesteld, dan zijn zij daar via de NTFU voor verzekerd. Klik hier voor meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering voor Mountainbike onderhoudsgroepen. 

Schade melden?

Wil je schade indienen? Dat kan via het schadeformulier dat je hieronder vindt. Stuur het ingevulde formulier vervolgens op naar info@meijers.nl.

Documenten