Ondersteuning

Verzekeringen

Introducéverzekering

Meldt zich een potentieel nieuw lid bij jullie vereniging die een keer wil meefietsen tijdens jullie wekelijkse clubrit? Sluit voor hem of haar dan gratis de introducéverzekering af. Op deze manier is dit potentiële lid verzekerd voor schade aan de fiets tot maximaal € 500,-.

Lees meer

Vrijwilligersverzekering

Het organiseren van een toertocht of het aanleggen van een MTB-route kan niet zonder vrijwilligers. Via de NTFU zijn jullie vrijwilligers automatisch verzekerd voor een aantal zaken. Ook vrijwilligers die geen lid zijn van de NTFU zijn verzekerd.

Lees meer

Stallingsverzekering

Helaas wordt tijdens een wielerevenement wel eens een fiets gestolen. Als extra service richting jullie deelnemers kun je een bewaakte fietsenstalling inrichten. Bovendien ben je op deze manier via de NTFU automatisch verzekerd mocht er alsnog een fiets worden gestolen.

Lees meer

Fietstrailerverzekering

Een leuke tocht maken met jullie vereniging in eigen land of Europa: veel clubs doen het. Sommige verenigingen huren hier een fietstrailer of busje voor, zodat alle fietsen vervoert kunnen worden. Een goed idee, maar als je een ongeval krijgt, dan heb je met alle fietsen bij elkaar een flinke schadepost. Als NTFU-vereniging ben je in zo’n geval verzekerd.

Lees meer

Aansprakelijkheid clubs

Als vereniging of stichting van de NTFU ben je automatisch verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid bij alle activiteiten die je organiseert in het kader van de wielersport, zoals clubritten, trainingen, clinics en tochten.

Lees meer

Aansprakelijkheid bestuurders

Via de NTFU kun je een voordelige bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor €91,- per jaar. Deze verzekering is niet verplicht voor verenigingen, maar voor bestuurders is het een prettig idee dat ze op deze manier niet met hun privévermogen aansprakelijk zijn.

Lees meer

Ongevallenverzekering

Alle leden van de NTFU zijn verzekerd tegen ongevallen op het moment dat ze deelnemen aan een NTFU-activiteit. Dit kan een toertocht zijn, maar ook een clubrit. De verzekeraar keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Lees meer

Reisverzekering

Organiseert jullie vereniging een weekend mountainbiken in de Ardennen of klimmen in de Pyreneeën? Wat het ook wordt: leden die met jullie clubweekend of fietsvakantie meegaan, zijn op reis standaard verzekerd, bijvoorbeeld voor medische kosten en reddings- en repatriëringskosten.

Lees meer

Fietsverzekering

Als lid van de NTFU ben je automatisch verzekerd tegen schade aan je fiets en zijn al je fietsen verzekerd: of je nu op een racefiets, mountainbike, gravelbike of crosser rijdt.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering onderhoud MTB-routes

Ondanks alle inspanningen om de kwaliteit- en veiligheidstandaard van de trail zo hoog mogelijk te houden, kan er altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn NTFU-organisaties tijdens onderhoud op MTB-routes verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Lees meer