Toertochten

Eva

Eenvoudig Vergunningen Aanvragen

EVA (Eenvoudig Vergunningen Aanvragen) is het systeem dat het voor tochtorganisatoren makkelijker maakt vergunningen aan te vragen. EVA geeft je de contactgegevens van alle gemeenten, provincies en/of landeigenaren in één handig overzicht. Via het bijbehorende formulier maak je aansluitend een eerste melding.

Je kent het vast wel: je organiseert een toertocht door een prachtige omgeving, maar moet bij elke gemeente, provincie en/of landeigenaar een vergunning aanvragen, of op z’n minst toestemming. En dat elk jaar opnieuw. Bovendien werkt elke gemeente, provincie of landeigenaar met eigen protocollen en formulieren voor vergunningen. Vind jij dit ook een vervelende klus? Dan ben je niet de enige. Dat is precies de reden dat de NTFU veel energie steekt in het eenvoudiger maken van het aanvragen van vergunningen.

Hoe werkt EVA

Je gebruikt EVA via Mijn tochten. Bekijk de video of raadpleeg de handleiding hoe EVA werkt.

Je vult de gegevens en de routes van je tocht in. Vervolgens haalt de database van EVA de contactgegevens van de gemeenten op waar jouw tocht doorheen loopt. Dit kan even duren. Houd rekening met zo’n 1,5 uur. We werken eraan om deze wachttijd te verkorten. 

EVA brengt ook (bijna) alle gebieden en bijbehorende terreineigenaren voor je in kaart. Dit zijn de gebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en de provinciale landschappen, op Noord-Holland, Zeeland en Drenthe na. Deze landschappen volgen binnenkort. Ook krijg je een overzicht van alle wegbeheerders op basis het van nationaal wegenbestand.

Vervolgens meld je met het meldingsformulier je tocht aan bij alle desbetreffende gemeenten. Het meldingsformulier bevat de informatie die de meeste gemeenten vragen. Let op: elke gemeente bepaalt echter zelf of er aanvullende informatie nodig is.

Doorontwikkeling EVA

Er wordt gewerkt aan een verbeterde EVA-versie, maar vanwege technische uitdagingen laat deze vernieuwing nog even op zich wachten. 
Zo willen we graag een interactieve kaart op de website integreren. Gekleurde vlakken laten zien wie de terreineigenaar van een gebied is. Op dit moment praat de software van de interactieve kaart echter een andere codetaal dan de software van de NTFU. 

Update mei 2022: De interactieve kaart verschillende kaartlagen per terreineigenaar is inmiddels doorgevoerd in een gedeelte van het systeem. Deze kaart is in te zien via de link in het meldingsformulier dat je kunt downloaden. Via deze nieuwe kaart zie je eenvoudig wie terreineigenaar is op verschillende delen van jouw route. Je vindt daar meteen contactgegevens van de terreineigenaar als deze beschikbaar zijn. Ook kun je deze kaart gebruiken in jouw vergunningsaanvraag. De volgende stap is om de interactieve kaart ook te integreren in de NTFU website. 

We informeren je, zodra de verbeterde EVA-versie beschikbaar is.

Een voorbeeld van de nieuwe interactieve kaart. 

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over Eenvoudig Vergunningen Aanvragen (EVA)? Neem contact op met Jos van Schijndel, via verenigingen@ntfu.nl of bel 0318-581300 (ma-do van 9.00-17.00 uur).

Documenten