Ondersteuning

Toertochten

Keurmerk

De NTFU werkt met een grote groep vrijwilligers aan het verbeteren van de kwaliteit van toertochten. Daarvoor bieden we onder andere een zelfcheck aan. Tochten die de zaken goed op orde hebben ontvangen bovendien het keurmerk Extra Goed Geregeld.

Lees meer

Startboog en beachflags lenen

De NTFU beschikt over 5 startbogen, 50 beachflags en 5 pomp- en reparatiestations die verenigingen en stichtingen van de NTFU gratis mogen gebruiken bij hun evenement. Er zijn 5 locaties in het land waar je het materiaal kunt ophalen.

Lees meer

Promotie

Een toertocht organiseren is stap één, maar hoe breng je ’m onder de aandacht bij zoveel mogelijk wielersporters? De NTFU geeft je net dat duwtje in de rug, door je te helpen met de promotie. 

Lees meer

Scan en Go

Wil je dat deelnemers snel van start kunnen tijdens jouw tocht? Maak dan gebruik van Scan & Go! Dankzij dit scanprogramma én het voorinschrijven hoef jij aan de inschrijftafel nog maar één ding te doen: scannen. Makkelijk voor jou en fijn voor de deelnemers!

Lees meer

Polsbandjes en stuurbordjes

Om deelnemers aan je tocht een bewijs van inschrijving te geven, kun je gebruik maken van polsbandjes. Hierop kun je bijvoorbeeld de naam van de tocht en een noodnummer laten drukken. Je bestelt polsbandjes via de NTFU voor een voordelig tarief. 

Lees meer

Eenvoudig Vergunningen Aanvragen

EVA (Eenvoudig Vergunningen Aanvragen) is het systeem dat het voor tochtorganisatoren makkelijker maakt vergunningen aan te vragen. EVA geeft je de contactgegevens van alle gemeenten, provincies en/of landeigenaren in één handig overzicht. Via het bijbehorende formulier maak je aansluitend een eerste melding.

Lees meer

Congres 'De toekomst van toertochten'

Jaarlijks genieten ruim 300.000 sportieve fietsers van diverse toertochten die in het land worden georganiseerd. Daarmee zijn toertochten al jarenlang een enorm belangrijk product voor de beleving van de wielersport. Om ook de komende tientallen jaren te kunnen genieten van toertochten, is het belangrijk ook te kijken naar de ontwikkelingen en behoeften van deelnemers. Op het congres ‘De toekomst van toertochten’ nemen we organisatoren mee in de laatste inzichten en informatie.

Lees meer