Clubs

Verenigingsfonds

NTFU Verenigingsfonds

Het verenigingsfonds is bedoeld om onze verenigingen te helpen bij het structureel opzetten en/of verbeteren van haar aanbod. We bekijken per jaar op welk gebied onze verenigingen ondersteuningswensen hebben en waar zij subsidie op kunnen aanvragen. 

Waar kun je het verenigingsfonds voor aanvragen?

Je kunt in 2021 een aanvraag doen voor:

  • Jeugd | Denk aan: opleiden van jeugdtrainers, aanschaffen van leenfietsen en ontwikkelen van de trainingsaccommodatie.
  • Promotie van jullie toertocht | Denk aan: aanschaffen van promotiemateriaal, social-media-campagnes maken en zaken waarmee je de beleving van je tocht vergroot.
  • Ledenbehoud en ledenwerving | Denk aan: het aanstellen van fietsmaatjes om nieuwe leden welkom te heten, trainers voor een startgroep, een welkomstavond en een goede ledenwervingscampagne.

Wanneer kun je een aanvraag indienen?

De NTFU stelt jaarlijks € 30.000 beschikbaar voor verenigingen om op deze onderwerpen een aanvraag te doen. Vier maal per jaar beoordelen wij de binnengekomen aanvragen en bekijken we welke aanvragen wij (gedeeltelijk) uitkeren:

Periode Uiterste aanvraag datum Toekenning uiterlijk bekend op
Periode 1 1 maart 2021 5 maart 2021
Periode 2 1 mei 2021 7 mei 2021
Periode 3 1 juli 2021 8 juli 2021
Periode 4 1 november 2021 5 november 2021

 

Wie kan een aanvraag indienen?

Bij de NTFU aangesloten verenigingen die een structureel plan hebben, kunnen een aanvraag indienen. Per jaar mag er één plan ingediend worden. De aanvrager heeft toestemming van zijn/haar verenigingsbestuur om de aanvraag in te dienen.

Aanvraagvoorwaarden verenigingsfonds

Om als vereniging in aanmerking te komen, moet je aan een aantal aanvraagvoorwaarden voldoen. Het plan moet een structurele bijdrage leveren aan jouw vereniging en moet goed onderbouwd zijn. Wanneer je in een opvolgend jaar opnieuw een aanvraag doet, moet dit voor iets heel nieuws zijn of moet het een duidelijk vervolg of verbeterslag zijn op je eerdere aanvraag.

Heeft jouw vereniging een goed idee? Check de actuele voorwaarden en bekijk of jouw vereniging in aanmerking komt voor een bijdrage uit ons verenigingsfonds.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via verenigingen@ntfu.nl of bel 0318-581300.


Verenigingsfonds aanvragen

Je moet ingelogd zijn om het verenigingsfond aan te vragen.