Clubs

Ledenadministratie

Ledenadministratie en facturen

Verenigingen die aangesloten zijn bij de NTFU zijn verplicht om alle leden op te geven via de ledenlijst. Zij maken daarom gratis gebruik van de ledenadministratie op ntfu.nl, die voor de vereniging direct een fijn overzicht geeft van de lidmaatschappen. Via de ledenadministratie is het ook mogelijk om facturen te versturen, om bijvoorbeeld de contributie bij leden te innen. In onderstaande tekst lees je wat de mogelijkheden zijn van de ledenadministratie.

Gegevensvelden

In de ledenlijst staan een aantal vaste velden die ingevuld moeten worden om een lid aan te melden, deze gegevens zijn nodig voor bijvoorbeeld de verzekeringen bij de NTFU. Wil je als vereniging ook andere velden toevoegen, zoals in welke groep iemand actief is? Dan kan dat via de instellingen

Facturen

Via de ledenadministratie is het ook mogelijk om factureren te versturen. De facturatiemodule van de NTFU vindt je hier. 

Ben je penningmeester bij een vereniging?
Dan kun je via de facturatiemodule van de NTFU online de contributie aan jouw leden factureren. Met behulp van de facturatiemodule kun je zelf een factuur makenversturen en het actuele overzicht van jouw facturen bekijken. Onder facturen van de NTFU vind je de facturen die de NTFU aan jouw vereniging factureert, bijvoorbeeld de jaarlijkse contributie aan de NTFU.

Ben je penningmeester bij een stichting?
Dan kun je via de facturatiemodule van de NTFU relaties een factuur sturen. Met behulp van de facturatiemodule kun je zelf een factuur makenversturen en het actuele overzicht van jouw facturen bekijken. Onder facturen van de NTFU vind je de facturen die de NTFU aan jouw stichting factureert, bijvoorbeeld de afdracht voor de toertochtenkalender.
Aan de slag met de facturatiemodule

Gebruik je voor de eerste keer de online facturatiemodule?
Gebruik dan het stappenplan: hierin wordt stap voor stap het proces uitgelegd: van de gegevens voor de factuur instellen tot de automatische betalingsherinnering versturen. Heb je een vraag over de facturatiemodule? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen.

Registreren van bestuursleden en andere contactpersonen

Verenigingen en stichtingen geven via de pagina bestuursleden en contactpersonen door wie er binnen de vereniging actief is als bestuurslid, contactpersoon Scan & Go, contactpersoon Start2Bike of binnen een andere functie. Het is belangrijk dat dit overzicht van rollen up-to-date is omdat:

  • We bestuursleden en contactpersonen zo op de juiste manier kunnen informeren;
  • Bestuursleden en contactpersonen zo kunnen inloggen op ntfu.nl, zodat ze hun rol goed kunnen beoefenen;
  • We zo samen voorkomen we dat contactpersonen die niet meer actief zijn, nog toegang hebben tot de gegevens van jouw club!

Om de privacy van jullie leden te garanderen, kunnen slechts een aantal rollen binnen jullie vereniging of stichting bij de gegevens van jullie club en tochten. Hieronder vind je een overzicht wie bij welke informatie kan.

  • Het bestuur | Het hele bestuur heeft toegang tot alles, dus zowel Mijn Tochten als Gegevens van onze club
  • Toercommissie | Leden van de toercommissie kunnen bij ‘Mijn Tochten’
  • Scan & Go-contactpersoon | De contactpersoon kan bij ‘Mijn Tochten’
  • Ledenadministrateur | De administrateur kan bij de ‘Gegevens van onze club’
  • PR-commissie | Leden van de PR-commissie kunnen bij een deel van de informatie van ‘Mijn club op Fietssport’. Zij kunnen de informatie die op Fietssport.nl/clubs wordt getoond aanpassen.