Promotie

Tips voor het schrijven van een goed persbericht

Tips voor het schrijven van een goed persbericht

Wil je jouw tocht, introductietraining of vereniging in de pers onder de aandacht krijgen? Dan is een goed persbericht heel belangrijk! Hieronder geven je 5 tips over hoe jij een goed persbericht schrijft.

1. Een persbericht moet nieuws bevatten

Wat maakt jouw tocht uniek en waarom is het interessant voor de pers? Denk na over wát je wilt melden en zorg dat je het unieke van jouw tocht belicht. 

2. Zet Wie? Wat? Waar? Wanneer? en Waarom? in de eerste alinea

In een nieuwsbericht wil je zo snel mogelijk de belangrijkste informatie weten. Zorg dus dat dit direct in de eerste alinea duidelijk wordt. Later kun je dan nog iets meer uitweiden over een onderwerp.

3. Zorg voor mooi en rechtenvrij beeldmateriaal

Een mooie foto zegt zoveel meer dan 1000 woorden! Heb je een mooie foto die je kunt gebruiken? Stuur deze dan zeker mee! Zorg dat de foto groot genoeg is zodat hij in de krant geplaatst kan worden, maar zorg dat hij niet groter is dan 3 MB, anders kan het zijn dat je mail niet goed aankomt.

4. Zorg dat het persbericht ‘oprolbaar’ is

Vertel het belangrijkste eerst, het minst belangrijke aan het eind. De laatste alinea hoef je dus niet persé te lezen om te weten wat jij wilt vertellen.

5. Zorg dat het bericht in goed Nederlands is geschreven

Spelfouten zijn killing, zorg dus dat het bericht soepel loopt en in foutloos Nederlands geschreven is. Heb je een persbericht geschreven? Lees het dan op een later tijdstip nog eens door en laat het door een ander lezen, zodat de laatste foutjes eruit gehaald worden.

6. Verstuur het persbericht naar relevante media

Waar wil je dat dit bericht gepubliceerd wordt? In lokale media? Het huis-aan-huisblad? Op Fietssport.nl? Zorg dat je bericht relevant is voor de doelgroep van het medium waar je je persbericht aan stuurt, zodat ze jouw bericht zo kunnen overnemen. Wil je aandacht op Fietssport? Stuur het persbericht dan naar info@fietssport.nl, wie weet wordt het dan geplaatst!

Heel veel succes met de promotie van je tocht of vereniging! Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de NTFU, de communicatieafdeling denkt graag met je mee!

Documenten