MTB routes

Modelcontract

Modelcontract

Doet jouw organisatie onderhoud op MTB-routes? Zorg dan dat je afspraken maakt met de terreinbeheerder. Om je te helpen heeft de NTFU een modelcontract ontwikkeld. 

Leg afspraken vast

In principe is een terreinbeheerder verantwoordelijk voor wat er op haar gebied gebeurt. Toch heb je als onderhoudsgroep ook een verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk afspraken vast te leggen in een contract. Om je hierbij te helpen, stelt de NTFU een modelcontract beschikbaar dat je kunt gebruiken bij het vastleggen van afspraken met jouw terreineigenaar.

Het basismodelcontract

Download hier het basismodelcontract dat de NTFU samen met een jurist opstelde. Het model bevat een aantal heldere afspraken en de aansprakelijkheid staan duidelijk beschreven.

Het uitgebreide modelcontract

Is je onderhoudsgroep actief bij een grote terreineigenaar, zoals Staatsbosbeheer? Gebruik dan dit uitgebreide modelcontract. Dit contract is geschikt voor grote terreinbeherende organisaties, die meer eisen stellen aan de afspraken omtrent aanleg en onderhoud.

Juridische check voor NTFU-leden

Heb je een onderhoudscontract opgesteld met de terreinbeheerder en wil je er zeker van zijn dat juridisch alles klopt? Laat dan je contract checken. De NTFU helpt je hierbij: een externe jurist controleert of alles klopt en geeft je tips en feedback. De juridische check geldt voor MTB-onderhoudsgroepen die aangesloten zijn bij de NTFU. Is jouw groep nog geen lid van de NTFU? Bekijk dan hier de voordelen van het NTFU-lidmaatschap voor jouw onderhoudsgroep.

Aansprakelijkheidsverzekering

MTB-onderhoudsgroepen die zijn aangesloten bij de NTFU, zijn bovendien automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid. In combinatie met het modelcontract geeft de aansprakelijkheidsverzekering van de NTFU een uitstekende dekking op een mogelijke aanspraak.

Documenten

Veelgestelde vragen over het contract

Staat je vraag er niet tussen? Mail naar belangenbehartiging@ntfu.nl