MTB routes

Bebording

Bebording

Voor de bewegwijzering van mountainbikeroutes is een internationaal teken ontwikkeld, het bekende driehoekje met de twee bolletjes eronder. Daarnaast zijn er borden die de moeilijkheidsgraad van een route aangeven. Om voor mountainbikers zo duidelijk de rijrichting en technische moeilijkheid aan te geven, mogelijk te maken, ontwikkelden NTFU en routebouwer Tracks & Trails een standaard voor de bebording van routes.

Standaardbebording is goed en snel herkenbaar voor mountainbikers. Dit vergroot niet alleen het plezier van het rijden van een route, maar vergroot ook de veiligheid op de routes. Hieronder kun je een document downloaden waarin we meer uitleggen over de bebording van routes.

Bewegwijzering versus kleurcodering

Het internationale symbool - de driehoek met de twee bolletjes - is de bewegwijzering van de route. Het bord geeft de rijrichting aan, zodat op de route blijft.

Voor de moeilijkheidsgraad van een mountainbikeroute zijn aparte borden. De kleurcodering hangt ónder de routepijl: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk). 

Waarom twee verschillende borden? Omdat we een klein landje zijn, liggen er vaak verschillende routes dicht op elkaar. Om die goed van elkaar gescheiden te houden, zijn er aparte routeborden en krijgt elke route aparte borden voor de moeilijkheidsgraad. 

Documenten