25 april 2019

Speciaal MTB-parcours voor kinderen geopend in Ede

 

Speciaal MTB-parcours voor kinderen geopend in Ede

In Ede is een MTB-route speciaal voor kinderen geopend. De route is vanaf de Oud Wekeromseweg 4,5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen en is daarmee aantrekkelijk voor jonge fietsers om door de bossen te fietsen.

Voor kinderen is het soms lastig om routes te vinden met een passende moeilijkheidsgraad. De route in Ede geeft kinderen daarom de ruimte om op een leuke en veilige manier te mountainbiken. Uiteraard heeft de route ook kleine bultjes en kinderen kunnen oefenen met sturen, klimmen en dalen. Bovendien heeft de route een speciale bewegwijzering voor kinderen. Jonge kinderen kunnen de route samen met hun vader of moeder fietsen, oudere kinderen kunnen de route zelfstandig afleggen.

Jeugdleden WV Ede testen MTB-route

Jeugdleden van WV Ede mochten voorafgaand aan de officiële opening op 24 april 2019 het parcours alvast verkennen, samen met een presentator van het Jeugdjournaal: de uitzending van het Jeugdjournaal kun je hier bekijken.

Andere MTB-routes voor het gezin

Bevalt de speciale kinder-MTB-route in Ede en ben je op zoek naar meer routes om met het gezin uit te proberen? Op Fietssport.nl vind je een overzicht van MTB-routes bij jou in de buurt, zoals bijvoorbeeld de MTB-route in Rhenen van 6,4 km. Wil je graag beginnen met mountainbiken of je MTB-technieken verbeteren? Sluit je dan aan bij een MTB-vereniging bij jou in de buurt, zodat je samen met beginners en gevorderden kunt trainen.