16 april 2019

Wordt jouw wieler- of mtb-vereniging dé Club van het Jaar?

Wordt jouw wieler- of mtb-vereniging dé Club van het Jaar?

Is jouw vereniging de mooiste, gaafste en uniekste sportclub van Nederland? Pak dan je kans en doe mee aan de Club van het Jaar-verkiezing. Naast waardering en erkenning voor al het moois dat op jouw club plaatsvindt, maak je kans op de titel ‘Club van het Jaar 2019’, een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm waarmee jouw club zich nog meer in de schijnwerpers kan zetten. Speciaal voor NTFU-verenigingen, stelt de NTFU nog een extra prijs beschikbaar: een speciale dag bij Specialized Europe.

Alle sport- en cultuurclubs in Nederland worden door o.a. NOC*NSF uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Jouw clubrit op dinsdagavond waar fanatiek gereden wordt, de heroïsche week in Frankrijk met prachtige beklimmingen en afdalingen of de geslaagde toertocht die jullie met alle vrijwilligers organiseren: onze wielersport zit vol unieke verhalen.

Wielervereniging van het Jaar

Naast de landelijke Club van het Jaar-verkiezing, organiseert de NTFU ook nog een aparte Wielervereniging van het Jaar-verkiezing. Doet jouw vereniging mee aan de Club van het Jaar-verkiezing? Dan maak je ook nog eens kans op deze titel. De NTFU-vereniging met de meeste stemmen, wint een exclusieve dag bij Specialized Europe in 's-Heerenberg. Met de leden van jouw vereniging krijg je een geheel verzorgde dag, inclusief kijkje achter de schermen en de mogelijkheid om een aantal fietsen te testen.

Hoe ziet deze dag eruit?
10.00: Ontvangst bij Specialized Europe in 's-Heerenberg
10.30: Presentatie (historie, wat doet Specialized Bicycles plus rondleiding)
12.00: Lunch
13.00: Fietsen in de omgeving (+/- 60-70 km), met beschikking van een aantal testfietsen
16.00: Bij mooi weer: BBQ

Hoe kun je je vereniging nomineren?

Bestuursleden kunnen je vereniging nomineren. Maar leden kunnen de bestuursleden natuurlijk ook attenderen op de verkiezing. Benieuwd of jouw vereniging al aangemeld is? Check dan hier of jouw vereniging er al tussen staat. Zo niet? Nomineer dan hier jouw vereniging! Let op: nomineren kan tot en met maandag 13 mei.

Zo werkt het

Nomineren kan tot en met 13 mei. Vervolgens kan er van 6 mei tot 7 juni op jouw club gestemd worden. Op 11 juni worden de sportclubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen dan op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sportwereld. De vakjury beslist welke sportclub zich in 2019 ‘Club van het Jaar’ mag noemen. De winnaar wordt in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt.

Wat levert de Club van het Jaar-verkiezing jouw vereniging op?

Benieuwd wat de Club van het Jaar-verkiezing kan betekenen voor jouw wieler- of mtb-vereniging? Kijk dan naar het verhaal van basketbalvereniging Crackerjacks, de winnaar van vorig jaar. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de NTFU, via Martine van de Veen (mvandeveen@ntfu.nl) of via 0318 - 58 13 00.