27 maart 2019

Voorjaarseditie Start2Bike 2019 van start

Voorjaarseditie Start2Bike 2019 van start

Aankomend weekeinde start op 72 plekken in het land de voorjaarseditie van Start2Bike. Start2Bike is een trainingsprogramma van wielersportbond NTFU waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets of mountainbike. 

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat het enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kunnen beginnende wielrenners en mountainbikers deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. De NTFU heeft de afgelopen jaren ruim 10.000 beginnende fietsers op weg geholpen.

Veilig fietsen 

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is een aantal basistechnieken nodig. Naast aandacht voor remmen en schakelen hebben de instructeurs ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

Maar veilig fietsen op de openbare weg vraagt om meer dan een goede fietstechniek. Tijdens Start2Bike is er ook aandacht voor afspraken binnen een fietsgroep én communicatie met andere weggebruikers. “Start2Bike is voor verenigingen en fietsenspeciaalzaken een prima programma om het fietsplezier van de beginnende sportieve fietser en andere weggebruikers te vergroten”, aldus directeur Arjan de Vries.