7 maart 2019

Nieuwe categorie op de kalender: gravelrides

Nieuwe categorie op de kalender: gravelrides

Al jaren een begrip aan de andere kant van de oceaan. Daar worden jaarlijks honderden evenementen georganiseerd waarbij avonturiers lange dagen in het zadel doorbrengen, dwalend over verlaten bospaden en gravelstroken. Ook in Nederland winnen gravelrides aan populariteit.  

Daarom heeft de NTFU deze wielerdiscipline toegevoegd aan de toertochtenkalender. Sportieve fietsers kunnen in de Fietssport-kalender snel en eenvoudig zoeken op weg-, mountainbike- én graveltochten. In 2019 staan er maar liefst 9 gravelrides en ‘Strade Bianches’ op de kalender. Daarnaast kunnen gravelbikers deelnemen aan 53 veldtoertochten. Deze zijn technisch minder uitdagend dan mountainbiketochten maar leiden fietsers nog steeds over prachtige onverharde paden, dwars door de natuur. 

10x Strade Bianches in Nederland. Bekijk de ridelist op Fietssport

Mijn graveltocht op de kalender

Organiseert jouw club of stichting een graveltocht? Zorg dan dat jouw tocht vindbaar is als graveltocht op de Fietssport-kalender. Ga naar Mijn tochten, klik op bewerken en geef aan wat voor soort tocht je organiseert. Je hebt keuze uit twee opties:

  1. Gravelride: organiseer je jouw tocht specifiek voor gravelbikes maar kunnen racefietsen met 28mm banden ook deelnemen? Kies dan deze soort tocht.
  2. Mountainbike + Gravel: bevat jouw mountainbiketocht geen technische hindernissen en is de tocht daarmee ook geschikt voor gravelbikes en cyclocrossers? Kies dan deze soort tocht.

Ondersteuning bij promotie

Om clubs, stichtingen en tochtorganisatoren extra te ondersteunen bij het werven van meer deelnemers voor hun tocht heeft de NTFU het driejarige project De Meesterknecht gestart. Hierin gaan we tochtorganisaties helpen bij het promoten van hun tocht. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw club? Of heb je vragen over het aanmelden van jouw tocht op de kalender? Neem dan gerust contact met ons op! Mail hiervoor naar Michelle via mvaessen@ntfu.nl