6 maart 2019

NTFU betrokken bij Europese richtlijnen voor mountainbikegidsen

NTFU betrokken bij Europese richtlijnen voor mountainbikegidsen

Het opleiden van mountainbikegidsen gebeurde tot voor kort in ieder land op een andere manier, er waren geen Europese afspraken. Dankzij een subsidie van Erasmus+ heeft de NTFU met organisaties uit Zwitserland, Frankrijk, Polen en Slovenië Europese richtlijnen opgezet.

NTFU-docenten Mathijs Honig, René Boom en Willem Franssen hebben zich de afgelopen jaren onder de vlag van EO MTB-ING hard gemaakt voor dit project. Dankzij dit project zijn er straks duidelijke richtlijnen en een Europese opleiding tot MTB-gids, waardoor ook Nederlandse mountainbikers straks kunnen vertrouwen op een goede gids in één van de aangesloten landen. 

Opleiding in Nederland

In 2018 werd een succesvolle pilotopleiding georganiseerd. Momenteel worden de puntjes op de i gezet bij het ontwikkelen van definitieve opleiding. Goed nieuws voor Nederlandse trainers: de opleiding sluit aan op eerder gevolgde NTFU-opleidingen én is in Nederland te volgen. Ook sluiten nog zeker drie andere Europese landen aan bij het volgen van de richtlijnen. Een mooi resultaat voor alle Europese partijen!