12 februari 2019

NTFU-verenigingen verwelkomen cliënten van zorginstelling Pluryn

NTFU-verenigingen verwelkomen cliënten van zorginstelling Pluryn

Iedereen wil erbij horen, ook (jong)volwassenen met een complexe zorgvraag. Voor hen is het lastig om bij een ‘gewone’ vereniging aan te sluiten, omdat een club vaak te weinig kennis in huis heeft om deze cliënten te begeleiden. Daarom heeft de NTFU de handen ineen geslagen met zorginstelling Pluryn, zodat bij 6 NTFU-wielerverenigingen ook deze (jong)volwassenen terecht kunnen als volwaardig lid.

Ondersteuning vanuit Pluryn

Trainers, bestuursleden en vrijwilligers van de verenigingen worden ondersteund door de zorgteams van Pluryn. Samen zorgen zij ervoor dat de cliënten een vaste plek krijgen binnen de club. Zo fietsen ze gewoon mee in de normale trainingsritten en pakken ze eventueel een aantal vrijwilligerstaken op, zoals het uitpijlen van een tocht of helpen bij het onderhoud van mountainbikeroutes. De deelnemende verenigingen zijn: Wielervereniging Ede, Tour de Force, AXA Valleirenners, Vrouwen Wielrenvereniging Langszij, WV Reto en TWC 't Verzetje Bemmel.

Geen speciale groepjes, maar erbij horen bij een ‘normale’ verenigingen

“We willen er allemaal bij horen,” vertelt Martine van de Veen van de NTFU. “De cliënten van Pluryn hebben aangegeven niet graag in speciale groepjes te fietsen, ze willen juist onderdeel zijn van een ‘normale’ club. Dankzij de inzet van deze zes verenigingen en Pluryn is dat nu mogelijk. Wie weet dat we dit in de toekomst kunnen uitbreiden met meer verenigingen.”

Subsidie Provincie Gelderland

Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Martine via mvandeveen@ntfu.nl.