1 maart 2019

NTFU ondersteunt clubs extra bij de promotie van tochten

NTFU ondersteunt clubs extra bij de promotie van tochten

Ieder jaar staan 331.000 fietsers aan de start van een toertocht, die samen goed zijn voor 1,8 miljoen starts. Een mooi resultaat, maar met de wetenschap dat er ruim 800.000 sportieve fietsers zijn in Nederland is er veel meer mogelijk. Om clubs, stichtingen en tochtorganisatoren te ondersteunen bij het werven van meer deelnemers voor hun tocht heeft de NTFU het driejarige project De Meesterknecht gestart. Hierin gaan we tochtorganisaties helpen bij het (online) promoten van hun tocht.

Hoe gaat de NTFU tochten extra ondersteunen?

De NTFU heeft met Fietssport een groot bereik onder sportieve fietsers. Dankzij dit project kunnen we tochten extra uitlichten, bijvoorbeeld met gerichte advertenties op Facebook. Ook korting op een beursstand op de Bike Motion en korting op de vormgeving van je advertenties (waardoor deze er professioneler uitzien) zijn voorbeelden van ondersteuning die we vanuit De Meesterknecht aanbieden.

Professionele hulp op het gebied van fotografie en tekst

Daarnaast kunnen tochten hulp krijgen bij het ‘verkopen’ van hun tocht. Denk bijvoorbeeld aan een tekstredacteur die helpt een toertocht goed te omschrijven of tips van een fotograaf over het maken van goede promotiefoto’s voor je tocht. We geven o.a. een aantal keer een sessie met een fotograaf weg die tijdens jullie toertocht foto’s komt maken, zodat jij professionele foto’s hebt van je toertocht.

Ja, ik wil graag advies!

Wil jij nu al advies over hoe jij je toertocht goed kunt promoten? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan iemand die met jullie meedenkt over een goede tekst, wil je graag professionele foto’s van jullie tocht óf advies hoe je de kwaliteit van jullie tocht kunt verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op! Mail hiervoor naar Michelle via mvaessen@ntfu.nl, dan kijkt zij welke mogelijkheden er zijn.