28 november 2018

TC de Tweewielers hanteert spaarsysteem voor clubkleding

TC de Tweewielers hanteert spaarsysteem voor clubkleding

Sinds het nieuwe bestuur bij TC de Tweewielers is gevormd, zijn een hoop veranderingen en vernieuwingen doorgevoerd. Één daarvan is het spaarsysteem voor clubkleding, waarbij leden door middel van een vast bedrag per jaar voor een kledingset sparen. 

Een mooi kledingpakket voor ieder lid

“We wilden onze leden wielerkleding van de beste kwaliteit aanbieden tegen een voordelige prijs”, vertelt Bob Nederveen, voorzitter van TC de Tweewielers. “Het pakket dat we hebben samengesteld heeft een winkelwaarde van €245,- en bestaat uit een korte broek, lange broek, shirt met korte mouwen en shirt met lange mouwen. In samenwerking met onze hoofdsponsoren kunnen we het kledingpakket voor €75,- aanbieden aan onze leden.”

Cyclus van 6 jaar

Iedere 6 jaar ontvangen leden een compleet nieuwe kledingset voor €75,-. In de tussenjaren sparen ze €25,- per jaar. Na de eerste 3 jaar hebben leden dus €75,- gespaard. Dit bedrag wordt verdubbeld door de sponsor, waardoor leden de mogelijkheid hebben om voor €150,- nieuwe spullen uit te zoeken waar ze behoefte aan hebben.

Samenwerken met sponsoren

De twee belangrijkste sponsoren van de club – Hans Lemmens Tweewielers en Jochems Machinery – zitten in het bestuur van de club. “Dit heeft als voordeel dat zij eerder geneigd waren een financiële bijdrage te doen. Zonder sponsoren is het lastig te realiseren. Dan moeten leden een hoger bedrag inleggen en de vraag is of leden daartoe bereid zijn.” Met zowel haar sponsoren als leverancier heeft TC de Tweewielers een overeenkomst gesloten voor de komende zes jaar. “Dat biedt zekerheid en heeft het voordeel dat de sponsorlogo’s op de kleding niet verouderen. Daarnaast zijn leveranciers bij een langetermijnsamenwerking eerder geneigd iets recht te zetten wanneer het niet naar wens is. Zo hadden we een probleem met de ritsen van de shirts en heeft de leverancier na een centrale terugroepactie dat kosteloos opgelost.”

Een kledingset ter waarde van €245,- voor slechts €75,-? Daar zegt niemand nee tegen.”

Draagvlak bij de leden

Het kledingspaarsysteem is ontwikkeld door het bestuur van TC de Tweewielers en uiteindelijk voorgelegd aan haar leden, die unaniem met het voorstel akkoord gingen. Volgens Bob is het met name belangrijk om draagvlak te creëren onder leden en zo’n idee niet zomaar door de strot te duwen. “We hebben kleding uitgezocht, een leverancier benaderd, prijsafspraken gemaakt en vervolgens het hele idee in een vergadering aan de leden voorgelegd. We hebben een pasdag georganiseerd, waar de leden alle maten konden passen en vervolgens hebben we in één keer voor iedereen besteld”, vertelt Bob. “Leg uit hoe het systeem in elkaar zit en op welke manier de leden daar voordeel van hebben. Een kledingset ter waarde van €245,- voor slechts €75,-? Daar zegt niemand nee tegen.”

Nieuwe leden direct in clubkleding

In principe kunnen de leden van De Tweewielers 2x per jaar een bestelling plaatsen. “We zouden echter graag van alle maten in ieder geval één set op voorraad hebben, zodat nieuwe leden gelijk in de nieuwe kleding kunnen fietsen.”