24 juli 2018

Drentse Fiets4Daagse houdt deelnemers koel

Drentse Fiets4Daagse houdt deelnemers koel

Vandaag start de Drentse Fiets4Daagse en met de hittegolf op komst heeft de organisatie extra maatregelen genomen om deelnemers koel te houden. "Het is vaker warm geweest tijdens de Fiets4Daagse en ook dit jaar krijgen we ermee te maken. Omdat het de eerste dagen rond de 30 graden wordt, voorziet drinkwaterleverancier WMD alle deelnemers van voldoende water," vertelt Jan Broertjes, voorzitter Drentse Fiets4Daagse.

Tips voor deelnemers

“Van afgelasting is geen sprake”, zegt Jan Broertjes. Wel geeft hij de deelnemers een aantal tips om goed voorbereid van start te gaan. “Ga in ieder geval van start met voldoende water, draag luchtige kleding en bedek je hoofd tegen de felle zon. Smeer je van te voren goed in met een hoog UV-beschermingsfactor om verbranding te voorkomen.”

Denk aan de natuur

Ook waarschuwt de organisatie voor de droogte die momenteel heerst. “Voorlopig is de droogte nog niet voorbij, daarom vragen wij deelnemers om hier voorzichtig mee om te gaan. Gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee om mogelijk brand te voorkomen.”

Meedoen? Dat kan nog!

Wil je een dagje (of meerdere dagen) meefietsen? Dat kan! De Drentse Fiets4Daagse biedt afstanden tussen de 25 km en 100 km, inschrijven kan via www.fiets4daagse.nl.

Meer informatie over fietsen bij extreem warm weer

Meer lezen? Lees dan deze tips bij extreem warm weer tijdens jullie toertocht óf dit artikel over maatregelen die je als fietsers kunt nemen bij extreem warm weer.