12 september 2018

Mountainbike Summit Nederland

Mountainbike Summit Nederland

De NTFU organiseert samen met IMBA Europe, Tracks & Trails en Specialized de tweede editie van de Nederlandse Mountainbike Summit. Doel is om vrijwilligers door kennisuitwisseling te ondersteunen bij het onderhouden van 'hun' MTB-routes en bikeparks.

Deze editie, die op 29 september 2018 plaatsvindt, heeft als thema 'partnerships'. Het is niet eenvoudig om alle mountainbikeroutes op lange termijn volledig met vrijwilligers te onderhouden. Soms is er ook professionele hulp nodig, en daar is geld voor nodig. Partnerships zijn daarom essentieel. Tijdens de Summit vertellen diverse sprekers je over het belang van samenwerken en worden er goede voorbeelden van partnerships met terreinbeheerders, de toerismesector en de fietsindustrie besproken.

Wat kun je verwachten?

Deelnemers worden door de organisatie opgedeeld in twee groepen. De eerste groep gaat 's ochtends het bos in. Voor hen staan ongeveer 40 nieuwe Specialized modellen klaar die naar hartenlust getest kunnen worden (voorkom teleurstelling: neem je eigen fiets mee!). De andere groep woont 's ochtends presentaties bij. Na de lunch wordt er gewisseld.

MTB Trail Awards

Aan het einde van de dag sluiten we af met een diner en volgt de uitreiking van de MTB Trail Awards. Deze 'oscars' voor MTB-routes worden georganiseerd om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en bewustwording te creëren voor de vele uren die zij in 'hun' plaatselijke mountainbikeroute steken.

Programma en aanmelden

  • Datum: zaterdag 29 september
  • Tijd: 9.00 - 17.00 uur (uitreiking MTB Trail Awards om 18.30 uur)
  • Locatie: Specialized Europe, Zeddamseweg 84B, 's-Heerenberg
  • Kosten: gratis
  • Aantal deelnemers: maximaal 120 (op volgorde van aanmelding)

Aanmelden