28 maart 2018

XLC wordt naamgever 3 Nations Cup mountainbikewedstrijden 2018

XLC wordt naamgever 3 Nations Cup mountainbikewedstrijden 2018

Met het naamgeverschap van deze bijzondere en prestigieuze wedstrijdserie draagt XLC via deze weg bij om zo het unieke fietsgevoel te versterken. In het assortiment van XLC vind je namelijk goed verkrijgbare, degelijke en betaalbare onderdelen en accessoires voor elke fiets. De XLC 3 Nations Cup is de opvolger van de Benelux Mountainbike Cup. Aan deze wedstrijdserie zijn dit jaar een drietal Duitse wedstrijden toegevoegd, waarmee het totaal op tien weekeindes komt te staan.
 
In deze weekeindes komen diverse leeftijdscategorieen met hun wedstrijden aan bod. De wedstrijden slaan de brug tussen de landelijke wedstrijden en de mondiale wedstrijden. Vaak staan ook World Cup toppers of professionele cyclocrossers aan de start, om hun wedstrijdvorm aan te scherpen of op jacht naar UCI punten.
 
Met de XLC 3 Nations Cup verwachten de lokale organisatoren, Belgian Cycling, de KNWU, Radsportverband NRW, de BDR en Exventure Sports & Events gezamenlijk weer een mooie wedstrijdserie neer te kunnen zetten. Mountainbikers worden dan ook van harte uitgenodigd om mee te doen, en hun aanhang om te kijken op de attractieve parcoursen. Van elk evenement zal weer een online video gemaakt worden, zodat ook de thuisblijvers de sfeer mee kunnen krijgen.