1 november 2017

Gloednieuwe Gran Fondo in Costa Almeria, Spanje

Gloednieuwe Gran Fondo in Costa Almeria, Spanje

Mojacar is voor sportieve fietsers een begrip. Via Kortweg Cycling Travel vonden reeds vele honderden wielertoeristen de weg naar dit fantastisch, sportief vakantie oord en zijn namen als Bedar, de Poort van de Maagd, Carboneras en Aguilas vertrouwde namen geworden.

Het stond in de sterren geschreven ook Mojacar moest op de bucketlist van grand fondo's van vele wielertoeristen Kortweg Cycling Travel organiseert samen met het management van hotel Marina Playa, de toeristische dienst van Mojacar, Deputacion Almeria en logistiek partner Velofutur op zaterdag 26 mei 2018 de eerste 'Gran Fondo Costa Almeria'. Start en aankomst aan hotel Marina Playa langs de prachtige kustlijn van Mojacar.
 
Gran Fondo en Medio Fondo prachtige parcours en voor ieder wat wils &ndash 2 afstanden
 
Nationale en internationale deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden  een Gran Fondo over 208km met 3.680 hoogtemeters of een Medio Fondo over 120km met 1.780 hoogtemeters.
Na een geneutraliseerd start tem Mojacar Pueblo loopt het parcours van de Gran Fondo via Garrucha, over Villaricos langs de kustlijst richting San Juan de los Terreros, om nadien terug te draaien richting Cuevas de Almanzora, via Antas naar Lubrin over El Pilar om in Uleila del Campo na 100km de Puerto de la Virgin te beklimmen 9,5km klimmen aan 5 gemiddeld. Na de top volgt het zwaartepunt van de Gran Fondo met over 40km nog 2 zware klimmen. Terug in Lubrin volgt de klim naar El Campio vanuit El Marchal 3,6km &224 6,2 gemiddeld om na ongeveer 20km af te dalen vanuit Turre, de laatste klimmeters te overwinnen naar Mojacar dorp en te finishen na 208km en 3.680 hoogtemeters aan hotel Marina Playa. In totaal staan er 8 "officiele&rdquo klimmen op het menu die varieren tussen categorie 2 en categorie 4.
De Medio Fondo doet dezelfde aanloop, maar slaat na de bevoorrading in Lubrin linksaf richting de klim naar El Campico en vervolgt dan hetzelfde parcours om na 120km ook te eindigen aan hotel Marina Playa. Met 4 "officiele&rdquo klimmen is dit Medio Fondo een zeer mooie uitdaging voor menig wielertoerist die zijn of haar eerste stappen wil zetten in de Gran Fondo wereld
 
 
Genieten kan in alle veiligheid dankzij een verkeersarm tot verkeersvrij parcours
Om de veiligheid gedurende de Gran Fondo Costa Almeria te vrijwaren, wordt onder co&246rdinatie van Ayuntamiento Mojacar, Deputacion Almeria, de Guardi Cicil y Local en alle andere gemeentes gewerkt aan een verkeersvrijverkeersarm parcours tijdens de passages van de Gran en Medio Fondo.  Ook officiele wedstrijdwagens en Guardia Cicil y Guardia Local zullen samen met de Urgencias en de vrijwillige seingevers instaan voor de fietsveiligheid tijdens deGran Fondo Costal Almeria 2018.
 
Inschrijven nu het nog kan
We verwelkomen alle wielertoeristen uit diverse landen om mee te genieten van deze sublieme omgeving en te strijden voor een ereplaats  Inschrijven voor eind maart 2018 via www.gfca.es.