19 september 2017

Trek REaktiv Thru shaft. Baanbrekende demper technologie

Trek REaktiv Thru shaft. Baanbrekende demper technologie

Eind augustus beschikbaar op Fuel EX 9.9, Remedy 9.8 en Slash modellen
 
De wereld der techniek staat niet stil en al helemaal niet bij Trek. Uit de Trek Suspension R & D Lab in California komt nu een unieke nieuwe demper met de voordelen van REaktiv die sneller reageert op de trail dan ooit tevoren.
De fietsindustrie heeft een aantal van zijn beste ideeen te danken aan de automobielwereld. Bij de ontwikkeling van ons gepatenteerde REaktiv veersysteem, hebben we gekeken naar de Formule 1 en contact gelegd met Penske Racing Shocks. Het resultaat van onze samenwerking Een regressieve dempingstechnologie die zichzelf bewezen heeft op de veeleisende F1-circuits en op trails over de hele wereld waar Trek mountainbikes rijden.
Responsiviteit op de trails is bij REaktiv de kern een low-speed compressiedemping, soepele en gecontroleerde compressiedemping op hoge snelheid en een naadloze overgang tussen deze twee.
REaktiv met Thru Shaft verbetert deze responsiviteit. REaktiv met Thru Shaft reageert op alle terreinomstandigheden. Met een demper, die aansluit bij de hoge eisen van de rijders, ligt de lat nog hoger voor het rijden in technisch terrein.
Thru shaft is een superieur alternatief voor traditionele veersystemen die gebaseerd zijn op een interne zwevende zuiger, de Internal floating piston IFP. De IFP in een typische achterdemper waarbij olie wordt verplaatst in de demper. Dit systeem heeft jarenlang mountainbike dempers gediend, maar heeft zijn beperkingen. Druk en wrijving van de IFP creeert een vertraging in de responsiviteit van de demper. Thru shaft elimineert de IFP en de bijbehorende olieverplaatsing, met als gevolg een significante afname van de vertraging en laat de demper sneller reageren voor ultieme controle.
REaktiv Thru Shaft is beschikbaar op
Slash 9.8 &       nbsp;           adviesprijs € 5.499
Slash 9.7&        nbsp;           adviesprijs € 3.999
Remedy 9.8&                adviesprijs € 4.999
Remedy 9.8 Dames&    adviesprijs € 4.999
Fuel EX 9.9&                 adviesprijs € 7.999