19 september 2017

Van Nicholas Skeiron winnaar van een Eurobike Gold Award

Van Nicholas Skeiron winnaar van een Eurobike Gold Award


Het nieuwste model Titanium racefiets van Van Nicholas, de Skeiron, heeft op woensdag 30 augustus j.l. een gouden Eurobike Award gewonnen in de categorie 'Racing Bikes'. Het juryrapport luidde als volgt "de markt van de Titanium racefietsen is niet groot, maar wij zijn onder indruk van het klassieke, retro design van de Skeiron en de unieke integratie van de kabels in het frame. Ook de prijs is bijzonder aantrekkelijk voor een Titanium fiets met schijfremmen.&rdquo
 
Genoemd naar de Griekse god van de noordwestenwind, is de Skeiron ontworpen voor de wereldwijde snelheidsduivel met een interesse in de laatste innovaties op het gebied van racefietsen. De Skeiron beschikt over state-of-the-art technische functionaliteiten waarmee het model op de voorgrond treedt op het gebied van Titanium racefietstechnologie.
 
"Ons voornaamste uitgangspunt bij het ontwerpen van dit model is innovatie door integratie&rdquo, aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas. "De kabels en hydraulische remleiding zijn bij de Skeiron volledig geintegreerd, wat uniek is voor een Titanium frame. Ook de voorvork is zo ontworpen dat de remkabel intern kan worden doorgevoerd.&rdquo Naast de strakke uitstraling biedt dit een aerodynamisch voordeel. Evenals het naadloos aansluiten van de voorvork op het frame en de flat mount schijfremmen waarbij de bevestigingsbouten minder zichtbaar zijn en de remklauw dichter bij het frame is gebracht. De interne kabels kunnen eenvoudig worden vervangen door een weldoordacht kapje onder de bottom bracket. En voor wie superstrakke belijning het ultieme doel is, is het Di2 elektronisch schakelsysteem als optie beschikbaar.
 
Ralph Moorman "Het frame heeft een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door een press-fit bottom bracket, geovaliseerde onderbuis, tapered balhoofd en bovenbuis, een hydroformed, tapered liggende achtervork en 12mm steekassen voor de wielen. De Skeiron biedt een ultieme krachtoverdracht van de rijder naar de weg. Het is een supersnelle fiets&rdquo
 
Het buitengewone comfort van Titanium is niet vergeten in de zoektocht naar technische perfectie. De zadelpen en staande achtervork zorgen voor de juiste hoeveelheid flexibiliteit die nodig is om oneffenheden in de weg te ondervangen, zonder ten koste te gaan van de krachtoverdracht. De Skeiron is een lichte, snelle, technisch geavanceerde racemachine. Optimale stijfheid, schijfremmen voor ongeevenaarde stopkracht, aerodynamische noviteiten en de magische rijbeleving van Titanium met de Skeiron laat je iedereen achter je.
 
De Skeiron is beschikbaar als complete fiets in de maten XS tm XXL 48, 51, 54, 57, 60 en 64 met een totaalprijs vanaf € 3.599,-. Het frame inclusief voorvork is leverbaar voor een prijs van € 2.099,-.