22 juni 2018

NTFU trekt de wijk in

 

NTFU trekt de wijk in

De Vervoerregio Amsterdam startte onlangs de campagne Aardig op Weg op in de gemeente Ouder-Amstel. Doel hiervan is om weggebruikers te vragen meer rekening met elkaar te houden in het verkeer. De NTFU ondersteunt deze campagne met het beschikbaar stellen van NTFU-fietsbellen.

Tijdens de officiële kick-off waren op twee locaties in Ouderkerk aan de Amstel campagneteams aanwezig met vertegenwoordiging vanuit de gemeente, politie en Vervoerregio Amsterdam. Zij gingen het gesprek aan met verschillende voorbijgangers en er werden leuke gadgets uitgedeeld, zoals bidons, mueslirepen én de NTFU-fietsbellen.

Populair trainingsrondje

De aanleiding van deze campagne was een petitie die bij de gemeente werd ingediend over het gedrag van sommige wielrenners die via het dorp naar de Ronde Hoep fietsen. De Ronde Hoep is populair onder Amsterdamse racefietsers voor hun wekelijkse trainingsrondje. De indieners van de petitie doen melding van regelmatig 'bijna' ongelukken in de wijk en er wordt te hard gereden. Andersom houden andere weggebruikers ook niet altijd rekening met de wielrenners. Samen met de bewoners, politie, wielrenners en Vervoerregio Amsterdam is de campagne tot stand gekomen. Als alle weggebruikers veilig en vriendelijk op weg gaan, wordt het voor iedereen een plezier om aan het verkeer deel te nemen.

Veiligheid in de spotlights

Ook van plan een lokale actie te starten op het gebied van fietsveiligheid of organiseert u een (fiets)evenement waar u dit onderwerp extra onder de aandacht wilt brengen? De NTFU denkt graag met u mee hoe wij u kunnen ondersteunen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma Vorselman, wvorselman@ntfu.nl