15 februari 2017

Persbericht: KNWU en NTFU organiseren samen Avond van het Wielerbestuur

Persbericht: KNWU en NTFU organiseren samen Avond van het Wielerbestuur

Wielersportbond NTFU en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie organiseren in februari en maart gezamenlijk voor al hun verenigingen de Avond van het Wielerbestuur in Rosmalen, Klarenbeek, Assen en Alphen aan den Rijn. Besturen van wielerclubs kunnen op deze avond uit verschillende workshops kiezen om kennis op te doen over zeer uiteenlopende bestuurlijke onderwerpen.

Unieke situatie

“De situatie van KNWU en NTFU is uniek in de wereld van de sport,” aldus Vincent Luyendijk, directeur van de KNWU. “Twee organisaties die zich allebei inzetten voor dezelfde sport, dat is in geen enkele andere sport zo. Daarom ben ik heel blij dat de KNWU en NTFU steeds meer gaan samenwerken. Naast dat we al enkele jaren samen het technisch kader opleiden, gaan we nu ook samen bestuurlijke ondersteuning bieden aan onze clubs.”

Dezelfde uitdagingen

Directeur van de NTFU Arjan de Vries beaamt dit. “Of je nu bestuurder bent van een KNWU-club, NTFU-vereniging of een combi-club, je loopt bestuurlijk tegen dezelfde uitdagingen aan. Denk aan verzekeringen en juridische zaken, maar ook de sfeer op je club, het gebruik van sociale media, het schrijven van een beleidsplan of het zoeken naar sponsoren. Dat we hier nu op vier avonden samen aandacht aan besteden, is een mooie ontwikkeling voor de KNWU en de NTFU, maar voornamelijk voor alle wielerclubs in Nederland. Doordat zij op deze avonden uit diverse workshops kunnen kiezen, is de ondersteuning op maat en kunnen clubs onderwerpen kiezen waar ze écht behoefte aan hebben.”

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer informatie over de Avond van het Wielerbestuur vindt u op www.wieleracademie.nl/wielerbestuur. 
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met :

  • Martine van de Veen of Madelon Schepers, contactpersonen NTFU, via mvandeveen@ntfu.nl / mschepers@ntfu.nl of
  • Mirjam Tuithof, contactpersoon KNWU, via mirjam.tuithof@knwu.nl

Over de NTFU

Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. De NTFU zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De ruim 65.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen. De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie.
0318-58 13 00
info@ntfu.nl

Over de KNWU

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. De KNWU is er voor  de topsport en de breedtesport. Onderverdeeld in verschillende disciplines: weg, BMX, baan, veld, MTB, paracycling en kunstwielrennen. Wij hebben als doel iedereen in Nederland beter te leren fietsen. Op ons uniebureau werken zo'n 20 mensen elke dag in dienst van onze (top)sporters, leden, verenigingen en organisatoren. In het land werken we onze bondscoaches met diverse topsport- & talentengroepen aan het wielersucces van morgen. 

Wattbaan 31-49 
3439 ML Nieuwegein 
Tel 030-7513300