7 februari 2017

Persbericht: NTFU's Holland Classic krijgt vervolg in voorjaar

Persbericht: NTFU's Holland Classic krijgt vervolg in voorjaar

Op 6 en 7 mei 2017 kun je als fietsliefhebber weer deelnemen aan het Holland Classic Wielerevent. De NTFU organiseerde in 2016 voor het eerst dit event en vanwege het succes krijgt de Holland Classic in 2017 een vervolg. Ditmaal in het voorjaar en verdeeld over 2 dagen. De formule waarbij deelnemers naar eigen inzicht lussen van 20-60 km kunnen combineren blijft gehandhaafd en ook de startlocatie blijft hetzelfde: Papendal.

Kennis delen

Vanwege het 60-jarig bestaan organiseerde wielersportbond NTFU in het najaar van 2016 de Holland Classic. Enerzijds om het jubileum luister bij te zetten, anderzijds om nieuwe concepten uit te proberen waar NTFU-verenigingen van kunnen leren en profiteren. In 2017 wil de NTFU graag weer een stap maken als lerende organisatie. Daarom wordt er weer een event op poten gezet om zodoende kennis te blijven delen.

Verbeterd concept

Het concept is daarom verbeterd. De lussen die allen eindigen op Papendal zijn gebleven en ook de bewaakte fietsenstalling, fietswasstraat en BikeExpo keren terug. Het programma wordt dit jaar uitgebreid naar 2 dagen. Op 6 mei kun je als MTB-liefhebber terecht, op 7 mei is het de beurt aan wielerfanaten. Op beide dagen is ook het randprogramma uitgebreid; naast fietsen en rondneuzen op de BikeExpo kun je dit jaar kijken naar de wereldtop op de UCI BMX World Cup en de Pump Battle World Series, je eigen skills testen op de pumptrack of een trialbike, je kinderen laten kennismaken met fietsen op de Daredevil Kids Playground en genieten van muziek en food van Framed Festival.

Programma

  • Zaterdag 6 mei | Mountainbikeroutes 20, 30 en 40 km | Starttijd: 10:00 – 12:00 uur
  • Zondag 7 mei | Wegroutes 3x 60 km | Starttijd 8:00 – 12:00 uur

Fiets mee!

NTFU-leden betalen voor de Holland Classic €12,- en niet-leden €15,-. Als deelnemer aan de Holland Classic heb je gratis toegang tot het terrein met alle (side)-events. Je kunt genieten van de muziek en Foodtrucks van Framed Festival en kijken naar de UCI BMX World Cup vanaf de staantribune. Voor €7,50 kan een niet-fietsende partner ook het terrein op. Kids tot 1.40 m betalen €2,50 en kinderen onder 4 jaar zijn gratis. Inschrijven kan via hollandclassic.nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie over de Holland Classic en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Erik Tolboom, coördinator Holland Classic, via etolboom@ntfu.nl of 0318-58 13 00.

Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. De NTFU zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De ruim 65.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen. De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie.

NTFU
Postbus 326
3900 AH Veenendaal
T:  0318-58 13 00
E:  info@ntfu.nl
I:  www.ntfu.nl