2 april 2019

Take care of your trails

Take care of your trails

IMBA Europe organiseert ook in 2019 het ‘take care of your trails’ event. Een groot gecoördineerd onderhoudsevent om aandacht voor vrijwilligerswerk op MTB-routes te vragen. Dit jaar duurt het event een hele maand en wel van 6 april tot en met 5 mei 2019. 

Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat in Nederland al behoorlijk veel vrijwilligers actief zijn. Ons land telt ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan onze routes werken*. Dat is hard nodig! Door decentralisatie van het natuurbeleid en bezuinigingen op het beheerbudget zijn natuurbeheerders namelijk niet altijd in staat voldoende onderhoud te doen. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor kwalitatief goede, uitdagende en duurzame MTB-routes.

"Ons land telt ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan onze routes werken."

Derde editie

Vorig jaar deden 114 onderhoudsgroepen uit 12 verschillende Europese landen mee. Meer dan 1.640 vrijwilligers kwamen in één weekeinde in actie, een groei van 35% vergeleken met het jaar daarvoor. Frankrijk had de meest betrokken MTB-community en volgde daarmee Slovenië op. Gaat Nederland er dit jaar met deze prestigieuze titel vandoor?

Meld je onderhoudsevent aan

De NTFU roept zoveel mogelijk verenigingen en onderhoudsgroepen op om zich aan te melden voor de ‘Take care of your trails’ maand. Onderhoud jouw club een route of kan de plaatselijke trail wel een schoonmaak ‘sweep’ gebruiken? Meld je onderhoudsevent dan aan bij IMBA Europe. De NTFU maakt promotie voor alle onderhoudsevents op de 'Take care of your trails' website.