23 maart 2023

Samen in actie voor de Voedselbank

 

Samen in actie voor de Voedselbank

Wekelijks geeft de Voedselbank voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Zeker de afgelopen maanden zijn er steeds meer mensen afhankelijk van de Voedselbank. Mogelijk zijn er ook leden binnen jullie club die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. De NTFU roept haar verenigingen op de maand april aan te grijpen om je als club in te zetten voor de voedselbank. Sluit aan bij de inzamelingsmaand voor de Voedselbank en helpt zo gezinnen in de regio! De NTFU doneert zelf een bedrag van €1000,- aan de voedselbank. 

April: actiemaand voor de Voedselbank 

Iedere wielersporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in de maand april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.  

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ 

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. De NTFU wil daar iets aan doen. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ vraag je de leden van je club, maar óók niet-leden, eenvoudig om te doneren tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank. Zet jouw club ook een actie op? We geven je alvast twee ideeën voor een actie:

  • Voedsel doneren
     Zorg dan dat er duidelijk is waar én wanneer leden een donatie kunnen doen. Bijvoorbeeld voor de wekelijkse clubritten in de daarvoor bestemde boodschappenkratten. Deel de actie in je groeps-Whats’Apps, nieuwsbrieven en social media. Stem eventueel af met de voedselbank bij jou in de buurt wat er nodig is!
  • Haal geld op
    Je kunt er ook voor kiezen om geld in te zamelen. Dat doe je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier om een betaalverzoek en/of tikkie van €1, €2 en €5 euro te delen op de kanalen van je vereniging. Hierbij kun je bijvoorbeeld uitleggen wat er voor deze bedragen gekocht kan worden, bijvoorbeeld €5 = 1,6 kg aan zilvervliesrijst. Aan het eind van de maand doneer je opgehaalde bedrag via deze pagina. Uiteraard is het ook leuk om aan het eind van de maand te communiceren welke bijdrage je als club hebt kunnen doen. 

Welkom in de sport 

We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We zorgen tijdens de actie dan ook dat de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank worden uitgenodigd om kosteloos een of meerdere sportlessen/-trainingen bij onze club te volgen.