9 maart 2022

Goed voorbeeld: Alle communicatie verloopt via de Cyql app bij MTB Zwolle

 

Goed voorbeeld: Alle communicatie verloopt via de Cyql app bij MTB Zwolle

Sinds de lancering in september maken steeds meer clubs gebruik van Cyql. De app maakt het makkelijk om gezamenlijke ritten te plannen en informatie daarover met elkaar te delen. Bij MTB Zwolle is Cyql inmiddels het primaire communicatiemiddel.

Vanaf het moment dat MTB Zwolle begin 2021 het levenslicht zag, was het voor het bestuur duidelijk dat zij met de Cyql app aan de slag wilden. “Het leek ons handig om alle informatie op één centrale plek te kunnen verzamelen en niet allerlei verschillende communicatiemiddelen te gebruiken,” stelt bestuurslid Steven Jans. “Dat we een startende vereniging waren, maakte het makkelijk om het gebruik van Cyql direct bij de leden te introduceren. Bij een lidmaatschapsaanmelding ontvangen nieuwe leden een e-mail waarin wordt verwezen naar het gebruik van Cyql als primair communicatiemiddel. Dat zorgt ervoor dat de app vaak direct wordt gedownload.”


Foto: Berno van der Wal

Enthousiaste gebruikers

Cyql wordt bij MTB Zwolle gebruikt voor het delen van nieuwsberichten, plannen van ritten en het communiceren daarover. Bij iedere rit melden deelnemers zich aan via Cyql. “Dat is handig, omdat we daardoor inzicht hebben in het aantal aanwezigen. We knallen liever niet met een groep van 30 door het bos heen en weten nu van tevoren of we een groep moeten opsplitsen en een extra begeleider nodig hebben,” legt Jans uit. “Iedere rit bevat bovendien een chatmogelijkheid, waardoor berichten niet versnipperd raken over verschillende WhatsApp-groepen, maar eenvoudig terug te vinden zijn per rit. Dat geeft ons als bestuur ook de mogelijkheid om de berichten beter te monitoren.”

Niet alleen het bestuur van MTB Zwolle maakt enthousiast gebruik van de mogelijkheden van Cyql, ook leden zelf kunnen ritten aanmaken en onderling afspreken. “Na het opschorten van de coronamaatregelen zag ik diezelfde avond alweer twee ritten gepland met de boodschap: ‘We kunnen weer!’ Het is leuk om te zien dat leden elkaar op die manier weten te vinden.”

Communiceren kun je leren

Hoewel het als nieuwe vereniging misschien eenvoudiger is om Cyql te introduceren, is het nooit te laat om over te stappen op een nieuwe manier van werken. “Zolang je maar niet te veel mogelijkheden aanbiedt,” gelooft Jans. “Kies één primair communicatiemiddel en leg daar de focus op. Durf het oude systeem los te laten, dan volgen je leden vanzelf.”

Zelf aan de slag

Alle praktische informatie over Cyql vindt je hier. NTFU-verenigingen maken gratis gebruik van de app. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onderstaande documenten voor meer informatie:

Voor vragen over hoe je Cyql binnen de vereniging kunt inzetten, neem je contact op met team verenigingsondersteuning van de NTFU via verenigingen@ntfu.nl of 0318-581300.