10 november 2021

Wijziging uploaden van routes clubpagina

 

Wijziging uploaden van routes clubpagina

Uploaden van MTB- en gravelroutes nu ook mogelijk

Het was tot voor kort voor clubs niet mogelijk om MTB- of gravelroutes toe te voegen aan hun clubpagina. Met de wijziging van het uploadformulier is het nu ook mogelijk om MTB- en gravelroutes te uploaden. De offroad specialist van de NTFU voert in dat geval nog een extra check uit of de route volledig uit legale paden en stroken bestaat. 

Opgeven van routes opgesplitst

Omdat de routebouwer en het lid van de PR commissie vaak niet dezelfde persoon zijn binnen de vereniging, is het opgeven van routes opgedeeld in twee stappen:

  1. De routebouwer uploadt een GPX-bestand op de bekende locatie op ntfu.nl. Vul daarna de praktische informatie zoals startlocatie, afstand en aantal hoogtemeters in.
  2. Jouw route wordt binnen 5 werkdagen goedgekeurd door de NTFU.
  3. Nadat je route is goedgekeurd ontvangt de PR commissie of secretaris een mail met het verzoek om de route aan te vullen met een pakkende omschrijving, mooie foto’s en video’s. Deze stap gebeurt vanaf heden via de fietssport.nl/clubbeheer en dus niet meer via ntfu.nl. Om je op weg te helpen, geven we je 9x schrijftips.
  4. Routes worden pas zichtbaar op Fietssport.nl als alle stappen zijn doorlopen. Zo zorgen we er samen voor dat de routepagina’s zo compleet mogelijk zijn! Deze routes zijn immers een mooi visitekaartje voor jouw club. 

Meld je bestuurders aan op NTFU.nl

Voordat jullie PR commissie aan de slag kan met de route is het belangrijk dat hij of zij met de juiste bestuurdersrol staat geregistreerd op NTFU.nl. Op deze pagina kun je eenvoudig de verschillende rollen binnen jouw club beheren. Controleer ook meteen of de voorzitter, secretaris, penningmeester en andere bestuurders goed zijn aangemeld bij de NTFU.

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de routes op Fietssport.nl of over de bestuurdersrollen op NTFU.nl? Neem dan contact op via verenigingen@ntfu.nl.